Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, acuzaţii fără precedent la adresa României: 'Faci PUŞCĂRIE dacă spui asta'

igor dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă războiul de la distanţă cu România. Şeful de la Chişinău revine cu o serie de acuzaţii fără precedent la adresa ţării noastre. Dodon susţine că la Bucureşti există o lege care interzice să spui că o parte din ţară ar aparţine Ungariei, iar cealaltă Moldovei.

Dodon spune că acest model legislativ trebuie preluat şi aplicat şi la Chişinău, prin interzicerea unionismului. „Al doilea moment estenţial pe care se ţine statalitatea moldovenească este patriotismul. Dacă noi nu vom şti cine suntem, dacă tinerii noştri se vor considera români, dacă nu dea Domnul peste un timp oarecare majoritatea cetăţenilor vor dori unirea cu o altă ţară, noi nu vom păstra statalitatea”, a declarat Igor Dodon, conform adevarul.ro.

Dodon spune că interzicerea unionismului în Moldova este un lucru principial pentru el. „Trebuie să facem acelaşi lucru ca şi în România. La ei este interzis să spui că o parte din ţară trebuie să fie a Moldovei, iar Transilvania a Ungariei. Asta e interzis prin lege, te bagă la puşcărie. La fel trebuie de făcut şi la noi. Păreri pot fi diferite, însă la nivel de partide şi de stat, categoric nu putem permite aşa ceva. În acest sens, trebuie să facem o serie de lucruri, printre care să introducem Istoria Moldovei”, a mai spus Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.