Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Teroriștii sirieni i-au executat pe piloții ruși / VIDEO

socant imagini socante

Un comandant al rebelilor turkmeni sirieni, care luptă în regiunea din nordul Siriei unde s-a prăbuşit avionul rus de bombardament SU-24, doborât marţi de forţele aeriene turce, a declarat că cei doi piloţi ruşi au fost ucişi după ce s-au catapultat, transmite agenţia EFE.

'Am deschis focul asupra piloţilor după ce au coborât cu paraşutele', a spus comandantul Alpaslan Celik, citat de postul turc de televiziune CNN Turk.

Citeşte şi: Turcia reacţionează după ameninţările lui Putin: 'Facem totul să ne apărăm'

Anterior, surse locale citate de acelaşi post au afirmat că unul dintre piloţi a fost ucis, iar cel de-al doilea a fost capturat de rebelii turkmeni. Aceştia din urmă sunt etnici turci din Siria, iar combatanţii lor se numără printre grupările opoziţiei moderate siriene care luptă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

Citeşte şi: SUA au prima reacție la conflictul armat dintre Turcia și Rusia

Potrivit autorităţilor de la Ankara, două avioane F-16 ale forţelor aeriene turce au doborât avionul rus SU-24 după ce acesta a pătruns în spaţiul aerian al Turciei şi a ignorat avertismentele transmise prin radio. Dar Moscova afirmă că avionul său nu a ieşit din spaţiul aerian al Siriei.

Citeşte şi: Nou incident. Elicopter rus, lovit de o racheta a rebelilor sirieni

La scurt timp după incident, armata turcă a anunţat că a acţionat în conformitate cu regulile ei de angajament, menţionând totodată că alte două avioane militare ruse ce participau la raidurile împotriva rebelilor sirieni au pătruns în luna octombrie în spaţiul aerian al Turciei.

Citeşte şi: ALERTĂ TERORISTĂ în Franța

În replică, preşedintele Vladimir Putin a insistat că avionul SU-24 nu a încălcat spaţiul aerian turc şi a calificat doborârea lui drept 'o înjunghiere pe la spate'. 'Acest eveniment tragic va avea consecinţe serioase pentru relaţiile ruso-turce. Noi am considerat întotdeauna Turcia nu pur şi simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu ştiu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, în mod singur nu noi', a indicat liderul de la Kremlin.

Citește și: Turcia a doborât un avion rus la graniţa cu Siria - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.