Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte să plece în Israel, Trump l-a sunat pe Benjamin Netanyahu

donald trump si Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Donald Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au discutat marţi la telefon, cu câteva zile înainte de vizita pe care preşedintele SUA urmează să o întreprindă în Israel, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al premierului israelian, informează AFP, conform agerpres.

Această vizită a luat o turnură tot mai delicată ca urmare a unei controverse privind statutul diplomatic al Ierusalimului şi a informaţiilor potrivit cărora Trump le-ar fi comunicat unor responsabili ruşi date înalt clasificate furnizate SUA de către Israel.

Asaltat de criticile de acasă, Trump are nevoie ca de aer de un succes în primul său turneu extern

Trump şi Netanyahu au discutat timp de 20 de minute, iar 'subiectul discuţiei l-a constituit vizita ce urmează', a declarat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele american este aşteptat luni la Ierusalim şi se va deplasa a doua zi în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat.

Noul ambasador american în Israel, David Friedman, s-a confruntat imediat după ce şi-a preluat postul cu cererea de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, aşa cum a promis preşedintele Donald Trump. Ambasadorul Statelor Unite a susţinut că problema este printre primele pe lista de priorităţi a preşedintelui Trump.

Majoritatea statelor au ambasadele în Israel la Tel Aviv. Mutarea lor la Ierusalim ar indica favorizarea Israelului în conflictul cu palestinienii, deoarece Autoritatea Palestiniană doreşte ca partea de est a Ierusalimului să fie capitala viitorului stat palestinian

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.