Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Romania sustine parcursul de aderare al Turciei la UE

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a transmis omologului sau Recep Erdogan ca Romania sustine parcursul de aderare a Turciei la UE si ca doreste o colaborare mai stransa a Romaniei si Turciei pe plan economic.

Iohannis i-a transmis de asemenea condoleante presedintelui Erdogan pentru evenimentele nefericite din Turcia din ultimele zile si l-a asigurat de sprijinul Romaniei in lupta cu terorismul.

Iata cele mai importante declaratii:

Romania si Turcia au obiective comune si interese reciproce. Am discutat si despre modul in care putem dezvolta relatia intre tarile noastre. Ne leaga apartenenta la NATO iar Romania sustine procesul de aderare al Turciei la UE.

Doua dintre temele principale au fost securitatea in regiune si colaborarea economica.

Cooperarea in domeniul economic reprezinta un atuu in relatia dintre tarile noastre. Este al 5-lea partener la nivel global. Va trebui sa valorificam potentialul acestui parteneriat. Poate fi atinsa tinta de 10 miliarde de dolari in schimburi economice si cooperare bilaterala pe piete din alte zone.

As vrea sa va exprim condoleantele mele si ale noastre pentru evenimentele nefericite de ieri si pot sa va asigur de toata solidaritatea nostra. Terorismul este un flagel groaznic si in combaterea lui tarile noastre trebuie sa colaboreze.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.