Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu analizează decizia CCR: Ce a depistat jurnalistul

cristoiu

Președintele Klaus Iohannis a declarat că speră ca decizia Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu să fie una care clarifică și înlesnește parcursul Justiției.Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, la B1 TV, că este de acord cu poziția președintelui și că, în opinia sa, decizia judecătorilor este una ”excepțională”.

Cristoiu a susținut că pentru formularea ”îndeplinire defectuoasă” ar trebui ” să ne fie rușine” și că prin hotărârea CCR România ”devine cât de cât stat de drept”.

Citește și: Cel mai bun job din lume: călătorești, bei bere și primești 12.000 de dolari

”Eu sunt de acord cu președintele sau președintele e de acord cu mine. Cred că e o decizie excepțională, contrar propagandei mizere duse anterior. Nimeni nu a cerut dezincriminarea abuzului în serviciu, ci o clarificare ce dădea predictibilitate definiției. Ce era ăla ”defectuos”? Poți să interpretezi la desfârșit cuvântul. E o metaforă.

De această formulare ar trebui să ne fie rușine. Cum să pui într-un Cod Penal sau într-un text de lege cuvântul ”defectuos” sau ”bun” sau ”rău”. Astea sunt interpretabile. E o decizie excepțională prin care România devine cât de cât stat de drept. Dacă Iohannis a apreciat, atunci iată că pentru prima dată avem aceeași părere”, a susținut jurnalistul.

Citește și: A fost inaugurat primul simulator al morții: Costă 300 de lei pentru a afla cum e să mori / VIDEO

Cristoiu a comentat și afirmațiile Laurei Codruța Kovesi din ultima perioadă pe această temă: ”Kovesi a pornit o campanie care mi s-a părut ciudată, ca să nu-i spun altfel. Ea a spus că se cere dezincriminarea, dar nimeni nu a cerut așa ceva. Era o formă de presiune asupra Curții să nu se modifice nimic. Formula îngăduia multe abuzuri. Acum nu mă interesează reacția ei că trebuie să se supună legii. E gata piesa!”

Ion Cristoiu a mai precizat că abuzul în serviciu nu putea fi dezincriminat pentru că este, totuși, o infracțiune.

Citește și: Asta e cea mai nouă metodă de împrumut: Dai poze cu tine nud și ți se dă credit

”Bica a spus o chestie care mi s-a părut ciudată, anume că procurorii dinainte înțelegeau prin ”defectuos” încălcarea legii, deci trimiteau la o anumită lege. Dacă sunt dosare care au raportare la lege, ele rămân, dacă nu, atunci să facă domnii procurori să se raporteze la lege. Dacă nu e încălcată o lege, dosarul s-a terminat”, a mai susținut Cristoiu.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, că abuzul în serviciu este parțial neconstituțional. Astfel, articolul de lege trebuie redefinit.

Citește și: Romanii se ineaca, tehnocratii freaca menta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.