Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul continuă vânătoarea complicilor la atacul terorist din Teheran

AFP
teheran

Urmărirea presupuşilor complici ai autorilor atentatelor sângeroase din 7 iunie, de la Teheran, continuă în Iran, unde mai multe zeci de jihadişti, membri sau având legături în gruparea Statul Islamic (SI), au fost arestaţi sau ucişi, potrivit mass-media iraniene, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Duminică, patru membri ai SI au fost ucişi 'în confruntări cu forţele de ordine' în sudul Iranului, potrivit agenţiei de presă Isna. 'Doi sunt străini', potrivit generalului Azizollah Maleki, şeful forţelor de ordine din provincia Hormuzgan (sud), citat de Isna, fără a preciza naţionalitatea lor. Au fost confiscate arme şi un drapel al SI.

Citeşte şi: Selfie şi agresiuni. Liderul opoziţie ruse şi-a început campania electorală într-un mediu ostil

Ministrul iranian al serviciilor de informaţii, Seyyed Mahmoud Alavi, a anunţat anterior că 'presupusul creier şi comandant' al atentatelor a fost de asemenea ucis 'după ce a fugit din ţară'. Cu toate acestea, el nu a făcut nicio precizare cu privire la identitatea acestui bărbat, nici referitor la locul şi circumstanţele exacte ale morţii sale, nici despre ceea ce ar permite să se spună că el era 'creierul' atentatelor.

Ministerul iranian al Serviciilor de Informaţii a anunţat vineri arestarea a 41 de persoane la Teheran şi în provinciile Kermanshah, Kurdistan şi Azerbaidjanul de vest, toate situate în nord-vestul Iranului, lângă frontiera cu Irakul şi Turcia.

De atunci, numeroşi alţi suspecţi au fost arestaţi în mai multe provincii.

Citeşte şi: S-a VOTAT: SUA ar putea avea 51 de state

Potrivit lui Seyyed Mahmoud Alavi, circa '25 de grupări teroriste au fost destructurate' de la începutul anului iranian, la 21 martie.

Şaptesprezece persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite când persoane armate şi kamikaze au atacat miercuri parlamentul şi mausoleul imamului Khomeini din Teheran, primele atacuri revendicate de SI în Iran. Cei cinci atacatori au fost ucişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.