Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia propune crearea de tabere de refugiaţi în Libia

New York Daily News
copii imigranti

Ministrul italian de externe, Angelino Alfano, a propus marţi organizarea în Libia de tabere de refugiaţi cu "condiţii acceptabile", drept soluţie pentru reducerea fluxului migrator dinspre această ţară către Europa, relatează EFE, potrivit agerpres.

"Avem ocazia de a reuşi o scădere a fluxului migrator şi de a organiza tabere de refugiaţi în Libia. Trebuie să investim în organizaţiile umanitare internaţionale pentru ca aceste tabere să aibă condiţii acceptabile din punctul de vedere al respectării drepturilor omului", a declarat Angelino Alfano într-o conferinţă de presă comună la Roma cu trimisul special al ONU pentru Libia, Ghassan Salameh.

Citeşte şi: Rusia face TROC cu Indonezia. Avioane de vânătoare la schimb cu ulei de palmier şi cafea

O altă soluţie, potrivit şefului diplomaţiei italiene, este de a organiza "programe de repatriere voluntară" pentru migranţii care se află în acest moment în Libia şi doresc să se întoarcă în ţările de origine.

Provocarea migraţiei care afectează Europa preocupă în mod special autorităţile din Italia, unde ajung cea mai mare parte dintre migranţii proveniţi mai ales din ţările Africii subsahariene şi care pleacă din Libia spre Europa via Mediterana. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), între 1 ianuarie şi 6 august a.c. au ajuns în Europa traversând Marea Mediterană un total de 116.692 de migranţi şi potenţiali refugiaţi, din care 96.438 în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.