Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Mattis crede că există şanse pentru convorbiri cu Coreea de Nord, dacă Phenianul încetează testele cu rachete

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a afirmat joi că există şanse pentru convorbiri între Coreea de Nord şi SUA dacă Phenianul încetează testarea şi dezvoltarea programelor sale nucleare şi de rachete, relatează Reuters. "Dacă vor înceta să testeze, să dezvolte rachete, să exporte arme, ar trebui să fie şanse pentru convorbiri', le-a spus Mattis jurnaliştilor, la bordul unui avion militar.

Oficialul a afirmat de asemenea că armata SUA analizează îndeaproape faptul că recent nu a mai avut loc niciun test rachetă, dar nu a prezentat potenţialele motive pentru această situaţie. Administraţia de la Washington susţine că sunt luate în considerare toate opţiunile, între care şi cea militară, în ceea ce priveşte Coreea de Nord, dar şi-a evidenţiat preferinţa pentru o soluţie diplomatică la această problemă.

În cursul vizitei de la Seul de săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a avertizat Coreea de Nord că este pregătit să folosească întreaga capacitate a puterii militare americane pentru a opri orice atac nord-coreean, dar a cerut de asemenea Phenianului "să ajungă la o înţelegere", conform Agerpres. Ultimul test cu rachetă efectuat de Coreea de Nord a avut loc în urmă cu aproape două luni, dar oficiali americani au afirmat că nu au observat niciun indiciu că Phenianul a încetat dezvoltarea de rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.