Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la cel mai înalt nivel între UE și Turcia: Declarații FĂRĂ PRECEDENT între cele două părți

ue turcia ue

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat marţi în termeni foarte duri declaraţiile prin care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania de 'practici naziste', transmite AFP.

"Nu pot accepta ca Germania actuală să fie comparată cu Germania nazistă. Este o ruşine", a declarat fostul premier luxemburghez, într-un interviu pentru postul de televiziune RTL.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

"Sunt surprins de afirmaţiile pe care le aud dinspre Turcia. Nu pot accepta ca preşedintele turc şi ministrul său de externe să spună că Germania actuală este mai rea decât Germania nazistă", a afirmat Juncker, scrie agerpres.ro.

"Părinţii şi bunicii noştri au trăit ocupaţia nazistă", a reamintit luxemburghezul, născut după Al Doilea Război Mondial, în 1954.

Citește și: STUDIU Cuplurile obeze au șanse cu până la 59% mai mici de a face copii

Afirmaţiile lui Juncker au stârnit o reacţie puternică din partea ministrului turc al afacerilor europene, Ömer Çelik, care l-a sfătuit "să se rezume la rolul său de preşedinte al Comisiei".

"Treaba sa nu este să fie purtătorul de cuvânt al guvernului german", a adăugat el pe Twitter, acuzându-l pe Juncker că apelează la "acelaşi limbaj ca cel folosit de rasişti împotriva Turciei".

Citește și: UDMR, invitată la guvernare. Care sunt mizele mișcării

Duminică, preşedintele turc a acuzat Germania că foloseşte "practici naziste" după interzicerea la sfârşitul săptămânii trecute de către autorităţi municipale germane a câtorva mitinguri electorale pentru susţinerea unui vot favorabil la referendumul de la 16 aprilie privind extinderea puterilor prezidenţiale în Turcia.

Afirmaţiile lui Erdogan au stârnit nemulţumire în Germania, cancelarul Angela Merkel cerând Ankarei "să îşi păstreze capul limpede".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.