Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor NU cedează în privința liceului romano-catolic din Târgu Mureş: 'Nu cred că românii vor fi mai săraci'

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, într-o conferinţă de presă organizată la Arad, că este convins de faptul că Liceul romano-catolic din Târgu Mureş va fi reînfiinţat până la începerea viitorului an şcolar.

''Liceul romano-catolic va fi, sunt convins de asta, reînfiinţat până la începutul anului şcolar 2018 - 2019, pentru că în acest an şcolar nu se mai poate pune problema. În acest an şcolar, şcoala nu există cu personalitate juridică. Se poate crea o nouă instituţie (de învăţământ - n.red.) dacă există această dorinţă din partea comunităţii maghiare din Târgu Mureş, din partea Bisericii romano-catolice şi sunt convins că problema se va rezolva. Pentru că până la urmă, dacă funcţionează o astfel de şcoală, nu cred că românii vor fi mai săraci. Fiindcă nu va lua nimic de la români, nici limba, nici cultura, nici religia, şi nici spiritual, şi nici material nu va fi mai săracă comunitatea românească de acolo'', a declarat Kelemen Hunor, conform Agerpres.

Citește și: Anunț exploziv al ambasadorului SUA: 'Un atac aerian asupra României este mult mai probabil'! Ce spune despre achiziția sistemelor Patriot

Întrebat dacă liceul respectiv va fi unul cu caracter confesional, liderul UDMR a spus că legea permite înfiinţarea de şcoli confesionale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat vineri la Arad, pentru a participa la manifestările comemorative dedicate împlinirii a 168 de ani de la înfrângerea Revoluţiei de la 1848-1849 din Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.