Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis CLARIFICĂ lucrurile: Dacian Cioloș va fi PROPUNEREA

iohannis ciolos

Dacian Cioloș a anunțat că e gata să își asume un nou mandat de premier, iar Klaus Iohannis clarifică lucrurile. Președintele anunță că îl va propune, pentru un nou mandat, tot pe Dacian Cioloș, după alegerile din 11 decembrie.

”Un Premier politic, în accepțiunea mea, este un Premier asumat clar de un partid sau de o coaliţie de partide. Pe mine, sincer, nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet. Asta este problema partidului şi a relaţiei între partid şi persoana respectivă. Nu este rolul Preşedintelui să intre să verifice dacă şi-a plătit cotizaţia şi nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană este asumată politic de un partid sau de o coaliţie de partide, atunci după părerea mea, este un Premier politic.Sigur că este o variantă bună. Dacă un an de zile a fost bun, şi eu l-am desemnat, cum să nu fie bun şi în continuare? Dar, repet, această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele îşi asumă această propunere, ştiţi că sunt întâlniri pe care le face Preşedintele cu partidele, după alegeri. Dacă acolo vin partide şi spun noi avem, probabil, o majoritate, noi îl propunem pe Cioloş, atunci consider că este o propunere politică şi voi ţine cont foarte serios de această propunere.”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

Citește și: Prima fântână cu vin GRATUIT s-a deschis / VIDEO

Şeful statului a spus că îşi doreşte formarea unui Guvern din prima.

"După alegeri este diferit faţă de înainte de alegeri. Acum suntem în fază de precampanie şi campanie şi după aceea vom avea o situaţie care reprezintă voinţa electoratului, situaţie care va trebui să ducă la formarea unui Guvern. Eu nu-mi doresc o situaţie în care, după alegeri, apar tot felul de sensibilităţi ca să nu reuşim să formăm un Guvern, nu-mi doresc aşa ceva. Eu îmi doresc formarea unui Guvern din prima şi atunci vom negocia, vom discuta şi vom vedea cine are o majoritate, cine pe cine propune, dar acestea sunt chestiuni care se discută după alegeri", a spus preşedintele Iohannis, întrebat cum vede o majoritate PNL - USR.

Cu privire la varianta unei majorităţi PSD - PNL, şeful statului a susţinut că va spune în care variante crede când va desemna o persoană pentru postul de premier.

Citește și: Omenirea intră într-o nouă etapă: Identificarea facială a preluat puterea în SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.