Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii unei patrule sharia, ACHITAŢI în Germania

Şapte bărbaţi musulmani care au provocat revoltă în Germania în 2014 după ce au format o aşa-zisă 'poliţie a shariei' şi au patrulat pe străzile din Wuppertal, vestul ţării, au fost achitaţi luni de un tribunal districtual, informează DPA şi BBC online.

În septembrie 2014, cinci dintre acuzaţi au purtat veste de salvare de culoare portocalie cu inscripţia 'Poliţia Shariei' şi au patrulat pe străzile din oraşul Wuppertal, încercând să pună în aplicare legile sharia împotriva consumului de alcool, a jocurilor de noroc şi a ascultării de muzică în rândul musulmanilor.

Citeşte şi: Noua Zeelandă, LOVITĂ de un nou cutremur puternic

Instanţa a decis luni că bărbaţii nu au încălcat legea germană care interzice purtarea de uniforme ce promovează în mod deschis militantismul sau intimidează. Potrivit tribunalului, vestele purtate nu pot fi considerate uniforme şi nu au avut un efect de intimidare.

Liderul grupului, Sven Lau, un german convertit la islam, este un cunoscut predicator islamist. El mai este inculpat într-un alt proces la Duesseldorf, pentru acuzaţii de sprijinire a unui grup terorist care luptă în Siria.

Citește și: PANICĂ în Japonia: Tsunami în apropiere de Fukushima - VIDEO

Verdictul de luni nu este definitiv, împotriva lui putând fi înaintat recurs.

Aşa-numitele 'patrule ale sharia', formate din musulmani ultraconservatori, au fost văzute şi în alte oraşe europene, printre care Londra, Copenhaga şi Hamburg, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.