Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose anunță cele mai importante două autostrăzi: 'E prioritate națională'

Income Magazine
Autostrada 2

Premierul Mihai Tudose anunță că construirea a două importante autostrăzi drept prioritate națională. Tudose a spus, la Antena 3, că a vorbit cu Banca Mondială despre construirea autostrăzii București-Brașov, și una care să lege Sibiul de Pitești.

”Am vorbit chiar ieri cu Banca Mondială pe mai multe proiecte. Nu m-am întâlnit cu Banca Mondială pentru a cere bani. Am solicitat ajutor tehnic. Dau un exemplu: autostrada București-Brașov. Am vorbit cu Banca Mondială să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic și să începem să facem acest lucru. Eu am spus, dacă tot o facem nouă, haideți să o facem cu trei benzi. Am găsit, în sertarele de la Guvern, un proiect cu autorizațiile de mediu încă valabile. Autostrada o facem cu două benzi, că așa e în proiect. Avem determinarea întregului guvern, a coaliției de guvernare și a întregii populații. Valea Prahovei și Valea Oltului reprezintă o legătură între o bucată de țară și cealaltă bucată de țară. Au impact pe competitivitate, asupra pretului final al produsului. Dacă ar fi după mine, aș vrea să fie gata ieri. Aștept echipa tehnică și să vedem, să ne spună ei. E prioritate națională. Valea Prahovei și Valea Oltului sunt prioritare.

Citește și: BNR a sancționat două bănci! Una este foarte cunoscută! Cu ce au greșit băncile

Am găsit două tronsoane cu două capete licitate, la Pitești și Sibiu, și încă trei tronsoane cu multe probleme, autorizația de mediu, veverița, liliacul. Am mai înțeles că prin țară sunt două tronsoane licitate, evident separat. I-am solicitat dl ministru că acolo unde sunt probleme, că e o firmă străină, nu stiu, reziliați-le contractul. Sunt pe banii noștri, până la urmă. Dacă vrea să se joace, să se ducă la el în țară.”, a declarat Tudose.

Citește și: De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.