Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de migranţi şi refugiaţi se confruntă cu condiţiile dure de iarnă în sud-estul Europei

ABC
imigranti

Mii de migranţi şi refugiaţi se confruntă cu riscuri mari în Grecia şi Serbia, în contextul în care condiţiile dure de iarnă continuă să afecteze aproape întreg sud-estul Europei, a avertizat vineri Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), citată de Xinhua. "Suntem profund îngrijoraţi de situaţia a aproximativ 1.000 de persoane, inclusiv familii cu copii mici, care continuă să trăiască în corturi neîncălzite şi cămine din Samos", a declarat jurnaliştilor la Geneva purtătoarea de cuvânt a UNHCR, Cecile Pouilly.

"Suntem preocupaţi de situaţia a circa 1.200 de bărbaţi care trăiesc în condiţii inadecvate în centrul oraşului Belgrad, inclusiv până la 300 de băieţi neînsoţiţi sau separaţi" de familii, a adăugat ea. Agenţia ONU s-a declarat "extrem de îngrijorată" de informaţiile care arată că un număr de refugiaţi şi migranţi şi-au pierdut viaţa încercând să intre sau să se deplaseze în Europa, conform Agerpres.

Potrivit mass-media, cinci persoane au murit de la începutul anului din cauza temperaturilor foarte scăzute. Având în vedere condiţiile extreme, UNHCR a anunţat că a intensificat asistenţa în Grecia, unde sute de persoane au fost transferate în ultimele zile în insulele Lesbos şi Chios pentru a avea condiţii de cazare mai bune. În Serbia, agenţia a declarat că 82% din 7.300 de refugiaţi, solicitanţi de azil şi migranţi sunt cazaţi acum în adăposturi încălzite oferite de guvern. Radiatoare, pături şi haine de iarnă au fost de asemenea distribuite. "Cerem autorităţilor să îşi continue eforturile de a extinde capacităţile adăposturilor de urgenţă, cu o atenţie deosebită acordată nevoilor specifice ale copiilor neînsoţiţi", a mai spus Pouilly.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.