Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, într-un magazin din Capitală ca să verifice preturile înaintea reducerii TVA

constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost, joi, într-un hipermarket din Capitală, pentru a verifica preturile, înaintea reducerii TVA la produsele alimentare, el spunând că a venit în magazin pentru a transmite mesajul că pretul final trebuie să scadă odată cu reducerea TVA.

Constantin a mers într-un magazin Kaufland din Bucuresti.

"Eu vreau să vă multumesc că ati dovedit deschidere si transparentă în ce faceti. Ati fost primul magazin care ne-a primit. Săptămâna viitoare, cred, o să mergem în toate magazinele. S-a creat asa un subiect, nu stiu cât este de real sau ireal.  Trebuie să transmitem mesajul foarte clar, pe care si Guvernul a vrut să-l transmită: odată cu reducerea pretului, trebuie să să beneficieze cetătenii. Pretul final, odată cu reducerea TVA, trebuie să scadă. Acesta este practic si mesajul pentru care eu am venit aici. Sigur că noi am lucrat foarte mult ca politicieni si nu putem interveni. Se pot găsi pârghii legislative asa încât cei care încearcă să profite de această situatie o lună de zile până la 1 iunie să sufere apoi. Important e să existe un anagajment către cei care se află pe piată. Toate institutiile statului vor fi mobilizate cu tot ce se întâmplă acum. E o măsură extraordinară care înseamnă un efort extraordinar. Sub acest aspect, avem o datorie foarte marie. Vă promit că vin peste două săptămâni să cumpăr aceleasi produse de la aceiasi producători.(...) Trebuie să existe o piată liberă, dar cred că trebuie să existe si un mesaj foarte clar", a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii spunea miercuri că va renunţa la vizita în ţările arabe, programată pentru aceste zile, pentru a gestiona problema preţurilor din hipermarketuri şi a cererilor de plată pentru fermieri.

Presa a relatat că mari lanţuri de magazine ar fi majorat preţurile la diferite alimente cu până la 30%, în ultimele două săptămâni, înainte de reducerea TVA la 9% la produsele alimentare, programată începând cu luna iunie.

Constantin a mai spus că în prezent se desfăşoară şi campania de primire a cererilor de plată pe suprafaţă şi că este foarte important ca cei un milion de fermieri care sunt aşteptaţi să depună aceste cereri să transmită solicitările cât mai rapid.

În perioada 29 aprilie - 5 mai, premierul Victor Ponta face o vizită oficială în mai multe state din zona Golfului, respectiv în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite, unde va fi însoţit de cinci senatori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.