Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova ANUNȚĂ: Când ar putea avea loc MAREA întâlnire dintre Trump și Putin

trump putin

Moscova "porneşte de la principiul" că prima întâlnire între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump, va avea loc în cursul summitului G20, prevăzut la 7 şi 8 iulie, la Hamburg (Germania), a anunţat miercuri şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Pornim de la principiul că întâlnirea se va ţine, dat fiind că ambii preşedinţi vor fi în acelaşi timp în acelaşi oraş, aceeaşi clădire, aceeaşi sală şi nu ar fi normal să nu îşi vorbească", a declarat ministrul rus într-o conferinţă de presă alături de omologul său german, Sigmar Gabriel.

Citește și: Anunț ȘOCANT al Phenianului: Ce ASASINAT la nivel înalt a ordonat Kim Jong-un

Dacă întâlnirea va avea loc, preşedinţii vor discuta "mai multe chestiuni", a adăugat el, precizând că acestea nu se vor limita la conflictele din Siria şi Ucraina.

"Înainte de toate, trebuie să ajungem la o normalizare a dialogului, pentru că dialogul se bazează pe interesele vitale ale Rusiei şi Statelro Unite", a insistat demnitarul rus, potrivit Agerpres.

Serghei Lavrov nu a precizat formatul întâlnirii, dar a reamintit că G20 prilejuieşte frecvent discuţii "în marja" summitului.

Citește și: Putin îşi pregăteşte cu precizie campania electorală. A vizitat o femeie care trăieşte în mizerie

Şeful diplomaţiei germane a salutat eventualitatea acestei întâlniri.

Vladimir Putin şi Donald Trump nu s-au întâlnit până în prezent, în pofida promisiunilor electorale ale preşedintelui american de a normaliza relaţiile dintre Moscova şi Washington.

La sfârşitul lunii martie, Vladimir Putin s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu Donald Trump la summitul G20, fără ca această întâlnire să fie confirmată oficial de vreuna dintre capitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.