Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotismul din SRI: Omul din spatele ascensiunii lui Florian Coldea

Coldea

Florian Coldea, cel mai tânăr general de informaţii, a rezistat în fruntea SRI timp de 12 ani. Potrivit Jurnalul Național, șeful operativ al SRI ar fi ajuns în serviciul intern de securitate ca urmare a legăturilor pe care le-a avut cu întemeietorul Brigăzii Antiteroriste din SRI, generalul Dan Gheorghe, care este unchiul lui Florian Coldea. După perindarea pe la vârful mai multor structuri de forță ale statului, Dan Gheorghe a intrat în afaceri private și a condus, ani de zile, firmele lui Nicolae Dumitru, zis “Niro”. O altă firmă la care a deţinut părți sociale Dan Gheorghe a dotat, în mai multe rânduri, Direcția Națională Anticorupție, principalul beneficiar al informaţiilor SRI din ultimii ani, cu aparatură de interceptare și filaj. Fiul lui Dan Gheorghe este un avocat din Baroul București. Apropiat, de asemenea, de DNA, scriu jurnaliștii de la Jurnalul Național.

Ziua Z: Cine vor fi șefii comisiilor de control SRI și SIE, în Parlament

Florian Coldea a fost propulsat în cadrul SRI ca urmare a legăturilor sale extrem de apropiate, printre alții, cu fondatorul Brigăzii Antiteroriste din cadrul aceleiaşi instituţii, generalul Dan Gheorghe. Acesta din urmă ar fi, spun unele surse, rudă din partea mamei cu generalul Coldea. Dan Gheorghe s-a născut în data de 3 noiembrie 1948, în comuna Sinta, județul Arad, localitate învecinată cu comuna Târnova, același județ, locul de naștere al lui Coldea și, totodată, locul unde domiciliază părinții primului adjunct suspendat al directorului SRI.

Ion Iliescu, AUDIAT la Parchetul General

Povestea lui Dan Gheorghe devine cunoscută începând cu anul 1988, când, cu gradul de colonel la acea dată, a devenit locțiitorul comandantului Unității Speciale de Luptă Antiteroristă din cadrul Departamentului Securității Statului, poziție care l-a găsit și în decembrie 1989. După 1990, când Securitatea a fost desființată și a fost înființată noua structură cunoscută astăzi sub denumirea de Serviciul Român de Informații, a fost fondată în cadrul acestei instituţii Brigada Antiteroristă, Dan Gheorghe fiind fondatorul acestei unități. La acel moment, SRI era condus de Virgil Măgureanu, iar între acesta și Dan Gheorghe ar fi avut loc o serie de animozități, în special legate de cele două mineriade, cea din iunie 1990 și cea din septembrie 1991. Ulterior acestor evenimente, generalul de acum Dan Gheorghe a părăsit SRI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.