Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii în cazul ofițerului SPP care s-a sinucis în plin București: Anunțul unui psiholog

Inquam Photos / George Călin
crima sinucidere politie

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc explică ce sunt testele psihologice şi cât de mult pot spune ele despre adevăratele caracteristici şi intenţii ale subiectului testat, dar și de ce uneori testele nu arată nimic a fi în neregulă iar sufletul omului este în realitate măcinat de probleme grave, depresii majore, gânduri ascunse şi tendinţe agresive.

Unii dintre cei mai buni psihologi clinicieni din România acttivează în structurile militare. Oricât de bun ar fi psihologul însă, testarea psihologică arată cu mare acurateţe starea subiectului la momentul testării dar este aproape imposibil să faci aprecieri exacte cu privire la tendinţele sucidare din viitor. Cu alte cuvinte, testarea psihologică are o relevanţă din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul. Evenimentele din viaţa cuiva schimbă starea psihologică şi pun presiune pe acea persoană.

Vezi și: SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

Cu greu poţi întrevedea chiar şi o mică parte din ceea ce e cu adevărat în sufletul unui om. Una e aparenţa socială şi alta este realitatea intimă psihologic. O nevroză severă cum ar fi nevoza depresivă, care persistă timp îndelungat şi de care nu ştie nimeni înafară de cel care suferă de ea (uneori nici macar el) poate transforma total personalitatea unui om. Acest ofiţer SPP  nu avea supapă de presiune psihologică iar  tensiunea se tot acumula până când nu a mai rezistat.

Modul în care a acţionat ofiţerul SPP arată că el gândise de mai mult timp aceasă ieşire de pe scena vieţii dar nu pleacase în acea zi specifică cu gândul asta. Pe parcursul zilei a existat ceea ce se numeşte Factor Declanşator care a aprins fitilul. În concluzie, atunci cand tu ca om te surprinzi pe tine gândindu-te la asemenea fapte ( sinucidere, crime etc) să ştii că tot ceea  ce îţi lipseşte în acel moment e un factor declanşator şi e potrivit să îţi cauţi o supapă de presiune pentru a te detensiona şi să soliciţi ajutor de  specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.