Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Notele lui Iohannis: ”Lui Ponta îi lipsește busola. Udrea și Blaga nu vor ajunge sus”

basescu-ponta-udrea-680x365

Nu a găsit niciunul bun. La toți a găsit puncte bune, dar și minusuri, care-i coboară definitiv în topul liderului penelist. ” ♦ Victor Ponta este un politician ambiţions care a ajuns foarte repede într-o poziţie înaltă şi consecinţele se văd. Îi lipseşte un pic direcţia, busola. Nu aş spune despre nimeni în public că este mincinos. Pe de altă parte, nu îl cunosc bine pe Victor Ponta. Da, am avut o perioadă când am fost şi eu în conducerea USL, am avut chiar întâlniri directe cu Victor Ponta, dar să pot caracteriza eu un aşa detaliat e cale mai lungă. Nu am de ce să-l contrazic pe domnul Antonescu, care a spus că este mincinos. Ei se pot evalua unul pe altul.

♦ Elena Udrea este un politician cu o notorietate foarte bună, dar care nu va avea o carieră senzaţională.

♦ Mihai Răzvan Ungureanu este un politician care de foarte tânăr a ajuns în poziţii foarte înalte care i-au dat o siguranţă despre sine mai mare decât este cazul.

♦ Vasile Blaga este un organizator, dar nu este un bun comunicator, nu are şanse să ajungă în poziţii extrem de importante.

♦ Traian Băsescu este cel mai profilat politician din România, asta nu înseamnă că este cel mai bun politician din România, este un tactician desăvârşit, cunoscător al metodelor aplicate, îi lipseşte viziunea.

♦ Nu aş putea să spun că nu aş colabora cu persoanele menţionate înainte, nu văd acum concret să ajung eu să colaborez. Nu îi văd nefrecventabili.”, a spus Iohannis la gândul.info.

Antonescu, cel mai bun politician din Parlament

Iohannis consideră că Victor Ponta va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, acolo unde PNL va riposta cu Crin Antonescu. ”Domnul ntonescu nu s-a declarat interesat de funcţii executive şi am ajuns eu la concluzia că nu îşi doreşte o astfel de funcţie, poate pentru că nu are aplecare spre zona executivă, ci spre zona legislativă, este un politician excelent, cu un discurs foarte bun, poate cel mai bun din Parlament şi ar fi chiar păcat ca un om care excelează prin discursul de tip Parlament să treacă în zona executivă. Nu este o greşeală că domnul Antonescu a impus ţinta de 20% pentru europarlamentare. Vom obţine 20% şi nu vom intra în scenariul B; eu calculez scenariul A. Pur teoretic, dacă domnul Antonescu doreşte să se retragă, conform Statutului, eu devin preşedinte în exerciţiu şi rămân aşa până la organizarea unui Congres. El stabileşte care va fi preşedintele partidului şi cum merg lucrurile mai departe. În scenariul B, cu siguranţă ne-am aduna în conducere partidului şi am lua nişte hotărâri care vor duce într-o direcţie sau alta. În momentul în care am acceptat să intru în poziţia de prim-vicepreşedinte asta include posibilitatea de a candida în anumite condiţii la şefia partidului. ”

Tăriceanu a vrut să inducă nesiguranţa în electoratul PNL

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, crede că Tăriceanu a premeditat revenirea în PNL. Înscrierea în filiala Satu Mare a fost un pas calculat al președintelui Senatului, spune Iohannis. ”Călin Popescu Tăriceanu a fost un premier bun. Dacă poate să fie coleg de partid, da, poate, de ce să nu poată? Cred că situaţia este consumată, se pare că a fost votat în organizaţia Satu Mare. Este discutabil şi pasul şi procedura, Sunt probleme mari în organizaţia Satu Mare, de când domnul Silaghi a plecat. E o brambureală, domnul Tăriceanu s-a dus tocmai acolo unde nu se ştie ce se întâmplă cu organizaţia noastră, această combinaţie mă duce cu gândul că nu a fost o dorinţă de suflet, ci să inducă nesiguranţa în electoratul PNL. Ar fi fost bine, elegant să o facă după alegeri, să ne spună că a fost o greşeală că a plecat. Îmi lasă impresia că şi acest pas e un pas în folosul PSD şi îmi lasă un gust amar.”, a declarat liderul PNL pentru gândul.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.