Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua televiziune a lui Sebastian Ghiță

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Zi de zi, aflăm noi detalii care definesc adevăratele intenții ale lui Sebastian Ghiță. Ultimele de acest fel demonstrează că el este hotărât să se opună extrădării și să își continue, la un nou nivel, dezvăluirile împotriva celor care au confiscat statul de drept.

Sebastian Ghiță a ales să fie apărat, la Belgrad, de unul dintre cei mai faimoși avocați sârbi. Ceea ce înseamnă nici mai mult, nici mai puțin că, prin demersurile sale, se va opune din răsputeri, utilizând toate argumentele juridice, solicitării de extrădare formulate de Ministerul Român al Justiției. În acest sens, nu este deloc exclus să inițieze și o operațiune pentru a obține azil politic. În oricare dintre variante, Sebastian Ghiță își cumpără timp. Iar cumpărarea de timp înseamnă că își creează posibilitatea de a continua seria dezvăluirilor întrerupte prin fuga din țară, până când unii dintre dușmani săi de moarte din sistem vor fi eliminați. Tocmai în urma informațiilor pe care el le va furniza. La fel cum s-a întâmplat cu Florian Coldea sau cu procurorul DNA, Mircea Negulescu, zis Portocală, de la Ploiești.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

O informație oficială de la nivelul parchetului din Belgrad sugerează și posibilitatea ca, până la soluționarea cauzei, care poate dura foarte mult, Sebastian Ghiță să fie pus în libertate cu anumite restricții. În mod cert, va avea restricția de a nu părăsi țara, poate nici orașul Belgrad, dar este posibil și un arest la domiciliu. În acest sens, Sebastian Ghiță are nevoie de o locație. Din informațiile pe care le avem, el a cumpărat un imobil sau urmează să îl achiziționeze foarte curând.

Acest imobil va permite justiției de la Belgrad să îl scoată de după gratii, în condițiile în care va putea fi și în continuare supravegheat. Iar lui îi va permite să își transforme noua casă în platou de filmare. La Belgrad, Sebastian Ghiță va avea încă o televiziune. Aproape fără costuri. Pentru că este relativ simplă și necostisitoare deplasarea, acolo, a unui player aparținând România TV, cu ajutorul căruia, zilnic, Sebastian Ghiță poate face dezvăluiri și poate participa la dezbateri. Regimul eventual al unui domiciliu forțat nu îl împiedica să primească, acolo, persoane sau reprezentanți ai presei. Scandalul Sebastian Ghiță va fi, cu certitudine, din ce în ce mai mediatizat și în Serbia, unde cazul său va începe să facă rating.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

În rest, mai fac precizarea că declarațiile lui Traian Băsescu despre Sebastian Ghiță trebuiesc citite, obligatoriu, într-o cheie inversă. Realitatea este că persoana care ar trebui să se teamă cel mai mult de consecințele dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță este chiar Traian Băsescu. Din simplul motiv că acesta nu are cum să fie străin de întreaga operațiune prin care instituțiile democratice ale statului au fost confiscate de câțiva reprezentanți ai instituțiilor de forță. În definitiv, o atare confiscare a fost în folosul direct al lui Traian Băsescu. Cel puțin cât timp acesta a funcționat ca președinte. De aceea, atunci când Traian Băsescu spune că președintele Klaus Iohannis ar trebui să-i garanteze lui Sebastian Ghiță siguranța vieții – ceea ce Iohannis, constituțional, nu poate să facă -, el, de fapt, îi atrage atenția lui Sebastian Ghiță că sistemul cu care el a intrat în conflict îl poate lichida.

Citește și: Un rus și i-a gravat pe dinți pe Donald Trump și Vladimir Putin: Câți bani a dat / FOTO

Un articol semnat de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.