Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul refugiaţilor sosiţi în Germania nu scade, în pofida iernii

refugiati imigranti

Autorităţile de la Berlin nu au constatat vreo diminuare a numărului migranţilor, a declarat miercuri ministrul adjunct de interne german, Ole Schroeder, el acuzând totodată controlul insuficient la frontierele externe ale Uniunii Europene, transmite agenţia Reuters. 

El a confirmat că numărul noilor solicitanţi de azil înregistraţi anul trecut în Germania a fost de circa 1,09 milioane. 'În medie, zilnic au sosit în Germania circa 3.200 de refugiaţi, iar numărul lor nu a scăzut nici zilele trecute', a precizat responsabilul german în timpul unui briefing de presă la Bruxelles. 'Problema noastră în acest moment este că nu avem un sistem de control funcţional la graniţe, mai ales la cea dintre Grecia şi Turcia', a remarcat oficialul german. 

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea avută cu responsabili din Suedia şi Danemarca, organizată după ce aceste două ţări au decis să instituie temporar controale la frontiere pentru a stăvili într-o anumită măsură fluxul migrator, fapt care a stârnit noi temeri despre vulnerabilitatea spaţiului Schengen. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.