Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă măsură a Guvernului: Vrea să elimine TVA pentru imobilele de până la 100.000 de euro

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Preţul caselor şi apartamentelor ar putea să scadă de luna viitoare. Guvernul vrea să elimine de la 1 martie TVA pentru locuinţele noi. Această facilitate vizează doar imobilele cu preţuri sub 100 de mii de euro. Măsura este cuprinsă în programul de guvernare, dar întârzierea adoptării bugetului ar putea pune în pericol respectarea termenului asumat.

Aproximativ 4.000 de euro reprezintă taxa pe valoare adăugată de 5% pe care Cristian trebuie să o plătească pentru locuinţa pe care vrea să o cumpere. Spune însă că va mai aştepta puţin, în speranţa că, după 1 martie, va economisi aceşti bani. TVA de 5% se aplică doar la prima achiziţie. De exemplu, pentru o locuinţă de 50.000 de euro, TVA reprezintă 2.500 de euro. Dar dacă vorbim de o a doua achiziţie, TVA înseamnă o cheltuială de aproape 4 ori mai mare.

Consultanţii imobiliari se aşteaptă ca eliminarea TVA să ieftinească imobilele noi cu cel puţin 5 procente. Economiştii sunt însă mai sceptici, anunţă TVR. Eliminarea TVA pentru locuinţele noi cu valoare sub 100 de mii de euro de la 1 martie este pusă sub semnul întrebării din cauza adoptării cu întârziere a bugetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.