Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban EXPLICĂ de ce vrea să închidă universitatea lui Soros

Premierul ungar Victor Orban a declarat vineri că Central European University (CEU) din Budapesta, fondată de miliardarul George Soros, a 'înşelat' în acordarea diplomelor sale şi a încălcat reglementările din Ungaria, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Orban, un critic deschis al organizaţiilor civice liberale create de Soros, a spus că soarta universităţii depinde acum de discuţiile dintre Ungaria şi SUA.

Stare de Urgenţă în SUA. Un incendiu puternic a provocat PRĂBUŞIREA unei autostrăzi - FOTO/VIDEO

Central European University afirmă că a activat respectând pe deplin legile şi a fost acreditată să acorde diplome recunoscute atât în Ungaria, cât şi în SUA.

"CEE respinge ferm acuzaţiile false ale premierului Ungariei conform cărora CE a 'înşelat'", a precizat instituţia de învăţământ într-un comunicat.

"Am fost parteneri corecţi în sistemul de învăţământ superior din Ungaria timp de 25 de ani, iar orice afirmaţie contrară este falsă", se mai arată în comunicat.

Într-un interviu pentru postul naţional de radio, Orban a declarat că CEU a încălcat regulile prind faptul că a emis diplome recunoscute atât în Ungaria, cât şi în SUA, din moment ce universitatea operează exclusiv în Ungaria şi nu are niciun campus în SUA.

ATENŢIE, români! Germania introduce o TAXĂ de drum pentru toţi şoferii străini

"Ungaria este o ţară suverană, sprijină cunoaşterea în orice condiţii, dar nu tolerează înşelăciunea", a spus Orban. "Nici măcar un miliardar nu poate fi deasupra legii, aşa că această universitate trebuie să se supună legii", a adăugat el.

Cu un an înaintea alegerilor parlamentare din 2018, Orban a ridicat miza în lupta împotriva organizaţiilor civice finanţate de miliardarul şi filantropul american de origine ungară George Soros.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a înaintat parlamentului un proiect de lege pentru reglementarea universităţilor străine, care ar putea alunga CEU, fondată de Soros în 1991, din Ungaria.

Orban a precizat că guvernul său va purta negocieri cu administraţia americană în legătură cu viitorul CEU, nefiind nevoie de discuţii directe cu universitatea.

CEU a transmis că proiectul de lege este inacceptabil şi ameninţă libertatea academică în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.