Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planurile lui Liviu Dragnea sunt SPULBERATE: Anunțul șefului Comisiei de Control al SRI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Deputatul PSD, Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, a declarat că Parlamentul nu are atribuţii privind procedura legală privind desecretizarea protocoalelor de tip SRI-DNA, şi că, potrivit legii, iniţiativa pe acest subiect ar trebui să ţină de Guvern şi de instituţiile semnatare.

"Eu m-am pronunţat. În urmă cu două săptămâni am spus foarte clar că considerăm, din perspectiva comisiei, că ar fi utilă desecretizarea protocoalelor şi am spus că există o procedură legală. Pe procedura legală respectivă Parlamentul nu are atribuţii, deci trebuie să mergi la Guvern şi iniţiativa desecretizării trebuie să o aibă instituţiile care sunt semnatare. Luaţi un pic legea şi vedeţi că procedura este foarte clar stabilită", a declarat Adrian Ţuţuianu, marţi, la Parlament, la finalul şedinţei comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, întrebat despre posibilitatea ca Parlamentul să adopte o Hotărâre prin care să ceară desecretizarea protocoalelor SRI-DNA.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Întrebat dacă în cazul în care Parlamentul ar cere respectivelor instituţii desecretizarea protocoalelor ar însemna "o eludare a legii", şeful Comisiei de control a activităţii SRI a spus: "Trebuie să mergem din nou la lege".

"Există nişte condiţii expres prevăzute în lege pentru desecretizare şi există, clar, un anume tip de iniţiativă pe care, repet, nu ştiu dacă-l putem regăsi în dreptul Parlamentului", a precizat Ţuţuianu.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

Birourile reunite ale celor două Camere vor analiza dacă există competenţă ca Parlamentul să ceară desecretizarea protocoalelor SRI cu instituţii ale statului, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

"Am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi, mâine (marţi - n.r.) o să ne vedem din nou la BPR şi o să vedem procedural dacă avem această competenţă. Nu văd de ce nu am avea-o. (...) Să cerem, dacă nu e nimic ilegal şi neconstituţional în acele protocoale, de ce să nu fie toată lumea satisfăcută, ca şi curiozitate?", a declarat Dragnea la Parlament.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

Întrebat dacă vor trimite solicitare către CSAT să le desecretizeze, Dragnea a spus: "Şi către SRI, şi către PG, şi către CSAT. Să vedem ce o să mai zică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.