Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Alegerile din PSD - 'o maimuţăreală bolşevică'

psd-dragnea

Votul intern din PSD pentru alegerea președintelui de partid, funcție pentru care singurul candidat este Liviu Dragnea, amintește de ziua primelor alegeri libere din România - Duminica Orbului -, iar organizarea impecabilă pentru aceste alegeri reprezintă o sfidare pentru românii din Diaspora, având în vedere că votul prin corespondență este blocat de PSD, afirmă deputatul PNL Ovidiu Raetchi.

"Vedem, în ultima perioadă, un adevărat cult al personalității dezvoltat în jurul lui Liviu Dragnea. Aș puncta aici doar trei acțiuni recente: candidatura unică pentru șefia PSD, proiectul de lege privind defăimarea socială, dar și intenția de a aplica câteva milioane de chestionare la nivel național, prin care înțeleg că se urmărește validarea politică a lui Liviu Dragnea, în speță. Dincolo de situația ridicolă în care sunt puși membrii PSD, de a vota pentru un singur candidat, observ o mobilizare fără precedent în cazul acestor alegeri. Păcat că românii nu au simțit același lucru și la alegerile prezidențiale din 2014, când în Diaspora au fost mai mulți votanți decât buletine de vot. În schimb, domnul Dragnea tergiversează adoptarea votului prin corespondență, în timp ce investește toate resursele în organizarea unor alegeri în care este singurul candidat. Asistăm la o reeditare a Dominicii Orbului din mai 1990, când alegerile au fost câștigate de Ion Iliescu, și consecințele sunt la fel de sinistre, de această dată pentru PSD și pentru românii care au, mai degrabă, simpatii de stânga. Acest vot este o maimutăreală bolșevică, având in vedere că Liviu Dragnea blochează, alături de UDMR, votul prin corespondență pentru românii din Diaspora", spune Raeţchi.

Vezi şi: PSD gata de alegeri. Cum arată buletinul de vot, urna și locațiile/ exclusiv

Liviu Dragnea, alături de PSD, demonstrează încă o dată că mașinăria partidului poate funcționa impecabil atunci când vine vorba de interesele proprii, a mai adăugat Raețchi.

"Cuvântul de ordine pentru aceste alegeri este mobilizare. Vor fi secții de votare în cămine culturale, bilioteci, chiar și în locuințele liderilor de partid. Nu pot să nu îmi amintesc situația alegerilor prezidențiale din 2014, când românii din Diaspora nu aveau suficiente buletine de vot, nu aveau suficiente urne, secțiile de vot nu erau suficiente. Îmi amintesc că Ministerul german de Externe declara atunci că dacă s-ar fi făcut o cerere prealabilă, s-ar fi putut organiza secții de vot și în afara misiunilor diplomatice. Nu s-a vrut acest lucru, la fel cum nu se vrea nici adoptarea votului prin corespondență. Îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească la românii din străinătate care vor vota la alegerile parlamentare din 2016 și să renunțe la atitudinea cinică privind votul prin corespondență", mai spune deputatul PNL.

Vezi şi: Întrebare de baraj: Cine verifică corectitudinea alegerilor din PSD?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.