Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL schimbă abordarea: Cum îi răspunde lui Victor Ponta

ponta blaga

România are creșteră economică și a fost lăudată de toate organismele financiare internaționale. Victor Ponta a arătat și el câteva cifre importante din guvernarea sa, însă nu suficient pentru a fi pe placul PNL. Pentru prima dată de când sunt adversari, după ruperea USL, PNL vine cu o altfel de muniție pentru a-l ataca pe premier. În locul declarațiilor politice și al atacurilor la persoană, Alina Gorghiu prezintă argumente economice.

Citește și: Anunț OFICIAL de la DNA: E pentru prima dată în istorie când procurorii fac așa ceva

”Propaganda prim-ministrului luptă cu toate armele și pe toate canalele să ne arate cât de bine guvernează PSD. La o analiză mai atentă, cifrele necosmetizate arată eșecul guvernării în toate domeniile majore.

Vă amintiți, cu siguranță, de promisiunea lui Victor Ponta de a crea un milion de noi locuri de muncă. După aproape 3 ani și jumătate de guvernare, nu doar că piața muncii nu a explodat așa cum promitea premierul, dar avem mai puțini salariați decât în 2012. Astfel, dacă după primul trimestru din 2012, numărul total al salariaților era de 6,281 milioane de persoane, anul acesta, după cel de-al doilea trimestru, avem cu 205.000 de salariați mai puțin – adică 6,076 milioane, conform INS.

Citește și: DEZVĂLUIRI Cum ”curgeau” banii de la Apa Nova în conturile lui Vlad Moisescu și ceilalți

Promisiunile neonorate acționează ca într-un cerc vicios: printre angajamentele guvernului se numărau o serie de măsuri pentru stimularea angajării tinerilor și a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, însă, pe hârtie. Printre acestea - scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuțiilor sociale datorate de angajatori în cazul angajării cu contract de muncă a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani și a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani. De remarcat este că România are o rată a șomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani peste media europeană de 22,2%.

Citește și: Prima reținere DNA făcută la Primăria Sibiu într-un dosar din mandatul lui Klaus Iohannis

Este doar un aspect al unei guvernări căreia, dacă îi dai la o parte vopseaua (sunt câteva straturi bune!), descoperi aceeași caroserie ruginită.

Un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalității pe muncă. În programul de guvernare, propunem generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite. În acest fel, taxarea muncii va scădea de la 42% la 32%.”, e mesajul co-președintelui PNL.

Citește și: BOMBĂ Un fost ministru PDL a fost condamnat la 4 ani de pușcărie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.