Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: M-au ajutat de la BNR, SRI, SIE, altfel nu puteam să guvernez bine

ponta guvern sedinta

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seară că a fost "ajutat" de SRI, SIE, BNR şi Curtea de Conturi, în sensul că a fost "protejat" pentru a "guverna bine".

Ponta a spus că a fost de mai multe ori în concedii cu fostul şef al SRI George Maior, cu care a fost în relaţii "apropiate". 

"Nu mai suntem atât de apropiaţi, pentru că stăm pe alte continente, dar nu mă veţi auzi spunând eu ceva de rău vreodată de domnul Maior. M-a ajutat, nu doar George Maior ca persoană, m-au ajutat, repet, de la BNR, SRI, SIE, m-au ajutat, altfel nu putem să guvernez bine . (...) Pe mine, instituţiile statului, cât am fost prim-ministru, vorbesc de SRI, SIE, BNR, Curte de Conturi, m-au ajutat în sensul în care nu să fac ceva rău sau ilegal, ci să guvernez bine. Eu le-am cerut să mă protejeze. Adică, spune-mi dacă vrea să mă caute cineva care are probleme, dacă vreau să numesc pe cineva în funcţie care are probleme, da, spuneţi-mi ca să nu greşesc, (...) când eşti prim-ministru, se întâmplă", a susţinut Victor Ponta la B1 Tv preluat de agerpres.

El a explicat faptul că ajutorul venit de la instituţiile enumerate anterior a însemnat protejarea faţă de eventuale erori. 

"Cum i-am zis lui Sorin Grindeanu: 'domn'e, n-ai voie să te duci la restaurant (...) că după aia te fotografiază (...)'. În sensul ăsta trebuie să fii protejat, să nu greşeşti, să nu faci lucruri pe care nu le ştii, să nu te întâlneşti cu nu ştiu ce persoană dubioasă, să te provoace cineva, dar din punctul ăsta de vedere, e normal, dacă vrei să ai performanţă", a adăugat Ponta. 

Parlamentarul social-democrat a menţionat că nu va spune ce a vorbit la întâlnirile şi discuţiile private cu persoane din conducerea SRI, SIE, BNR, decât în situaţia în care ar fi obligat de "mărturii mincinoase". 

Ponta a arătat că participa la asemenea întâlniri pentru a avea o "guvernare bună". 

"Au fost lucruri pe care le-am ştiut şi lucruri pe care nu le-am ştiut. (...) Eu am încercat ca prim-ministru să fiu un prim-ministru eficient (...). Mi-aş fi dorit să se spună la finalul mandatului meu că guvernarea a fost o guvernare bună", a mai declarat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.