Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz: Lovitură de stat în Polonia

Polonia

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a calificat luni drept 'dramatică' situaţia din Polonia, pe care a comparat-o cu 'o lovitură de stat', declaraţii criticate de guvernul polonez, care este acuzat de opoziţia de la Varşovia că reprezintă un pericol pentru democraţie.

'Ceea ce se petrece în Polonia are caracterul unei lovituri de stat şi este dramatic. Vom discuta în detaliu (această situaţie) în Parlamentul European, în această săptămână sau mai târziu în timpul sesiunii din ianuarie', a declarat social-democratul german Martin Schulz, potrivit AFP.

Citește și: LOVITURĂ pentru Klaus Iohannis: Motivarea în dosarul casei președintelui / DOCUMENT

În urma acestor declaraţii, premierul polonez Beata Szydlo a afirmat că şeful legislativului european ar trebui să ceară scuze Poloniei. 'Astfel de declaraţii privind Polonia şi treburile ei - şi nu este pentru prima dată când declaraţiile preşedintelui Schulz iau acest ton şi acest caracter - sunt inacceptabile pentru mine', a declarat şefa guvernului de la Varşovia. 'Aştept ca domnul Martin Schulz nu numai să înceteze să facă astfel de declaraţii, ci şi să prezinte scuze Poloniei', a insistat Beata Szydlo, conform aceleiaşi surse.

La rândul său, ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a calificat declaraţiile lui Martin Schulz ca fiind ''nefondate, nejustificate şi chiar scandaloase'.

Citește și: Elena Udrea aruncă BOMBA: SRI l-a interceptat pe Traian Băsescu atunci când vorbea cu Dan Andronic

Opoziţia poloneză acuză partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator), partid ce conduce guvernul în Polonia, de încercarea de a concentra toate puterile şi de a reprezenta astfel un pericol pentru democraţie.

Ultima polemică a fost legată de tentativele, îndoielnice din punct de vedere legal, ale celor două principale partide politice poloneze - Platforma Civică (PO, de centru), aflată la putere până la alegerile legislative din octombrie, şi PiS, la putere de o lună - de a aduce la Curtea Constituţională judecători apropiaţi poziţiilor lor. Anterior, premierul Szydlo i-a înlocuit pe şefii serviciilor de informaţii, iar PiS a anunţat o reformă în cadrul mass-mediei publice, acuzată de parţialitate, scrie agerpres.ro

Citește și: APOCALIPSA după ISIS: Roma, transformata în deșert / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.