Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorităţile noului ministru al Transporturilor. 'Nu ştiu cât de lung va fi mandatul meu'

iulian matache

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, vineri, la finalul ceremoniei de învestire de la Palatul Cotroceni, că printre priorităţile mandatului său se numără continuarea investiţiilor începute şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în domeniu. 

"Priorităţile sunt continuarea investiţiilor începute, implementarea Master Planului, care a fost aprobat săptămâna trecută odată cu semnarea Programului Operaţional Infrastructură Mare. De asemenea, creşterea absorbţiei, pentru că, din păcate, ştim cu toţii, situaţia nu e foarte roz, absorbţia este destul de scăzută. În momentul ăsta, una dintre priorităţile importante ale ministerului este creşterea absorbţiei. De asemenea, reducerea arieratelor la companiile care au activitate", a spus Matache. 

El a precizat că după depunerea jurământului de învestitură a fost felicitat de preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă există vreo şansă ca autostrada Comarnic – Braşov să fie construită pe timpul mandatului său, acesta a spus că nu ştie cât de lung sau scurt va fi mandatul.

„Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu. Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie - proiectare şi execuţie - primele două tronsoane de capăt, urmând ca până la sfârşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componenta de studii geotehnice”, a mai declarat Iulian Matache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.