Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problematica refugiaţilor din Turcia şi a situaţiei din Ucraina, subiecte de discuţie la MAE

george ciamba

Secretarul de stat în MAE George Ciamba a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, discuţiile vizând politica UE în materie de asistenţă pentru dezvoltare şi ajutor umanitar, cu accent asupra problematicii refugiaţilor din Turcia şi a situaţiei umanitare din estul Ucrainei, în contextul vizitei recente a comisarului european în regiune.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres de MAE, Ciamba a exprimat sprijinul României pentru continuarea implementării Acordului UE-Turcia în domeniul migraţiei, subliniind contribuţia României la Facilitatea pentru refugiaţii din Turcia şi interesul de a participa la proiectele derulate în cadrul acestui instrument. "Cu privire la situaţia din estul Ucrainei, a reiterat sprijinul României pentru integritatea şi suveranitatea Ucrainei, precum şi susţinerea pentru respectarea încetării focului, astfel încât situaţia umanitară să nu se deterioreze suplimentar. A salutat, în context, alocarea unui nou ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare de 18 milioane euro. Totodată, cu ocazia întrevederii, a avut loc un schimb de opinii cu privire la rolul asistenţei pentru dezvoltare în contextul internaţional actual, secretarul de stat român evidenţiind importanţa acestui instrument de soft-power, precum şi necesitatea unei alocări optime a resurselor, pentru o bună gestionare a cauzelor profunde ale migraţiei şi ale conflictelor la nivel global. Referindu-se la rolul României în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare şi ajutorului umanitar, a menţionat noul cadru legislativ la nivel naţional, menit să asigure o mai bună coordonare a actorilor în domeniu, precum şi creşterea eficienţei şi coerenţei acţiunilor României, prin crearea agenţiei RoAid", se arată în comunicat.

Comisarul european a salutat activitatea României în domeniul umanitar şi asumarea, de către ţara noastră, a angajamentelor în privinţa relocării refugiaţilor, exprimându-şi intenţia de a efectua o vizită în România în perioada următoare, mai informează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.