Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procuroarea dată afară de Kovesi, acuzaţii grave: Presiuni ilegale făcute de Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Mihaiela Moraru Iorga

Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga, dată afară de la DNA de Laura Codruţa Kovesi, o acuză pe şefa DNA de presiuni şi imixtiuni ilegale în dosare.

Procuroarea a declarat la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3 că şefa DNA îi dădea mesaje în care îi spune pe cine să audieze în dosare. Deşi era procuroarea de caz, Moraru-Iorga afla de la Kovesi cine venea la audieri.  "A fost o precedură de citare care m-a exclus pe mine", a declarat procuroarea.

Mai mult, Moraru-Iorga a susţinut că şefa DNA o suna să o întrebe cum reacţionează persoanele citate în timpul interogatoriilor.

Procuroarea afirmă că era vorba de presiuni şi imixtiuni clare, pentru care are dovezi, iar Inspecţia Judiciară va stabili caracterul ilegal al acestora.

Vezi şi: Dată AFARĂ cu SCANDAL de la DNA, Mihaiela Moraru-Iorga o dă de gol pe Laura Codruța Kovesi: Ce nu are Direcția

***

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Inspecţiei Judiciare să efectueze cercetări cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, mai multe situaţii fiind transmise IJ pentru a analiza incidenţa abaterilor disciplinare.

DNA arată că unele situaţii fac referire la neînregistrarea în evidenţe a unei sume de bani şi a unor bunuri, acestea din urmă fiind găsite în biroul procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, dar şi că într-o cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane, procurorul a solicitat şi obţinut declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului necesar urmăririi penale faţă de una dintre persoane, iar după obţinerea avizului, a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana respectivă la o zi după împlinirea termenului de prescripţie.

Mihaela Moraru-Iorga neagă acuzaţiile şi acuză DNA de fals intelectual.

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru revocarea din funcţie a celor doi procurori de la DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru-Iorga, iar a doua zi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea din funcţie a celor doi anchetatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.