Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin este pregătit oricând de întâlnirea cu Trump, dar mai bine după formarea administraţiei sale

Putin + Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit să se întâlnească în orice moment cu preşedintele american ales Donald Trump, dar consideră că ar fi mai bine ca mai întâi Trump să-şi formeze administraţia, potrivit unei declaraţii făcute de şeful statului rus unor media japoneze, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Liderul rus a declarat că priveşte cu scepticism teza preşedintelui în exerciţiu al SUA, Barack Obama, cu privire la excepţionalitatea naţiunii americane, relatează RIA Novosti. "Desigur, SUA şi poporul american sunt o ţară măreaţă şi un popor măreţ, fără îndoială, nimeni nu contestă, dar să vorbeşti de excepţionalitate, mi se pare total excesiv şi acest lucru creează anumite probleme în relaţiile nu numai cu Rusia, am impresia", a declarat Putin mass-media nipone înainte de vizita sa în Japonia, potrivit RIA Novosti.

Citeşte şi: Gorbaciov nu exclude renaşterea URSS

Moscova a dorit să dezvolte relaţii cu actuala administraţie a SUA, "dar, cumva, acestea nu prea au evoluat în domenii-cheie, în opinia mea, nu din vina noastră," a mai estimat şeful statului rus.

Referitor la viitorul preşedinte al SUA, care îşi va prelua mandatul în 20 ianuarie, Putin a spus că Moscova mai trebuie să înţeleagă modul în care "republicanul" va încerca să-şi materializeze dorinţa "Să facem America din nou măreaţă". Totuşi, el şi-a exprimat speranţa că nu vor exista probleme în cooperarea dintre cele două state.

Citeşte şi: Putin: Sancţunile occidentale, OBSTACOL în semnarea tratatului de pace cu Japonia

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova a comentat pe pagina sa de Facebook că divergenţele dintre serviciile secrete americane cu privire la atacurile cibernetice pe care le-ar fi comis Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din SUA pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige scrutinul seamănă cu un război intern între acestea. "Seamănă mai degrabă a banale lupte interne între serviciile secrete din SUA", consideră Zaharova, citată de Reuters şi RIA Novosti.

Anterior, Direcţia Naţională de Informaţii (ODNI) din SUA a formulat o poziţie rezervată faţă de CIA, care susţine că Moscova ar fi intervenit în timpul scrutinului din SUA pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.