Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Municipiul Chişinău are un nou primar general interimar

big-republica-moldova-sarbatoreste-22-de-ani-de-independenta

Municipiul Chişinău are un nou primar general interimar în persoana ex-preşedintei grupului Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, după ce Nistor Grozavu, cel care a asigurat până acum interimatul la primăria Chişinăului, a semnat o declaraţie prin care a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, relatează luni Jurnal.md şi Radio Chişinău, potrivit agerpres.ro

Vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ruslan Codreanu, va îndeplini funcţia de viceprimar, a anunţat Nistor Grozavu în deschiderea luni a şedinţei Consiliului Municipal. 

"Va anunţ că Silvia Radu şi Ruslan Codreanu sunt numiţi oficial în funcţii. Am semnat azi dimineaţă (luni) două dispoziţii în acest sens. Am semnat şi o declaraţie prin care mă retrag din funcţia de primar interimar, voi rămâne în continuare viceprimar", a menţionat acesta. 

Potrivit Jurnal.md, Nistor Grozavu a asigurat interimatul funcţiei de primar general după ce Dorin Chirtoacă a fost arestat în dosarul parcărilor cu plată. El fusese reţinut în acelaşi dosar, dar a fost eliberat şi este cercetat sub control judiciar. 

Legea privind administraţia publică locală din Republica Moldova prevede în mod expres instituţia interimatului funcţiei de primar, astfel că în cazul suspendării din funcţie sau a imposibilităţii primarului de a-şi exercita atribuţiile, unul din viceprimari asigură de drept interimatul funcţiei de primar. 

Silvia Radu, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscută opiniei publice după ce a candidat la alegerile prezidenţiale de anul trecut în calitate de candidat independent. A obţinut 0,37% din voturi. În perioada 2008-2015 a deţinut funcţia de preşedinte al companiei 'Gas Natural Fenosa' în Republica Moldova. Este consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. 

Pentru anii 2014-2016, Silvia Radu a declarat venituri de peste 13 milioane de lei moldoveneşti. De asemenea, împreună cu soţul său, ea deţine trei autoturisme, o casă de locuit, un apartament, câteva terenuri agricole şi mai multe societăţi. 

Partidul Liberal consideră că numirea viceprimarilor la propunerea primarului interimar ar fi ilegală, deoarece în conformitate cu legislaţia în vigoare acest drept îl are doar primarul general Dorin Chirtoacă, în prezent, suspendat din funcţie şi aflat în arest la domiciliu, potrivit Radio Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.