Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanii din diaspora: "PONTA GO! HAI, GATA!"

Ca o consecinta fireasca a responsabilitatii pe care o poarta ca primi ambasadori ai tarii si poporului din care provin, cetatenii romani au protestat in capitalele europene impotriva persoanei care in acest moment, in mod constient, vadit a reusit fara eforturi mari sa pateze numele si asa firav al institutiei Guvernului. Actualmente, situatia de inceput a crizei politice din tara, tinde sa se radicalizeze, implicatiile nu vor intarzia sa apara si in Occident, acolo unde traiesc milioane de conationali, peste 20% din cetatenii romani, patru milioane, in Europa de Vest.

Ca atare, romanii din Londra, Madrid, Roma etc. au protestat impotriva unei imagini negative a Romaniei, au protestat pentru ca Victor Ponta sa inteleaga ca nu va fi vesnic acolo, ca statutul sau ca al oricarui politician este efemer, dar in calitatea pe care o are, probabil este actorul politic care poate atrage cel mai mult rau asupra tarii. Probabil nu este usor sa fii anchetat penal, romanii care se afla departe de casa, corecti, cinstiti nu au cum sa traiasca sentimentul acesta, dar este important, ca orice om care a ales sa faca politica, sa fie responsabil, pentru ca prin prezenta sa, prin actiunile sale, reprezinta toti cetatenii care l-au votat, iar aici Victor Ponta mai aplica o lovitura cetatenilor din colegiul din Gorj ale caror interese ar fi trebuit sa le reprezinte in Camera Deputatilor.

Romanii din Occident nu cer prea multe de la omul care le-a restrans dreptul la vot, care i-a umilit, tinandu-i in frig si ploaie si mai bine de 10 ore, doar sa inteleaga ca totul are un sfarsit, orice cariera, lucru pe care fiecare trebuie sa il inteleaga.

Evident, primii care vor trebui sa spele rusinea Romaniei departe de casa sunt tocmai acei romani care iau contact direct cu cetatenii statelor occidentale. Numai la auzul intrebarii despre tara ta ca tara europeana al carui Guvern este condus de un om care are probleme juridice, penale, te face sa rosesti din cap pana in picioare de rusine. Urmatoarea intrebare poate fi aceea in legatura cu prezenta a milioane de romani peste granite, in timp ce oportunitatile pentru repatriere, crearea locurilor de munca si dezvoltarea economica in Romania sunt blocate tocmai din lipsa politicilor guvernamentale. Dar suntem obisnuiti! Nu cu mult timp in urma, un ministru de finante al Guvernului Ponta clarifica faptul ca „nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca”. Astfel de argumente provoaca rau tarii si pe plan intern , dar si pe plan international, pentru ca este primul semnal pe care Guvernul il trimite ca forma de dezinteres pentru a veghea la bunul mers al lucrurilor in tara. De multe ori este atacat Parlamentul, sigur, institutia ca varf de lance pentru a primi lovituri din orice directie, insa in Romania, instutitia puterii executive, Guvernul este fundamentala pentru ca politicile publice sa fie puse in practica, Guvernul este direct responsabil de politica interna si internationala, de crearea locurilor de munca, securitate, educatie, sanatate.

Atunci cand semnale serioase vin din afara tarii, din principalele capitale europene, fara a mai pune la socoteala pe cea de acasa, atunci cand in presa internationala situatia ingrata a unui sef de Guvern urmarit penal a devenit virala, atunci cand tara ta este discutata datorita situatiei personale, trebuie sa realizezi ca a face un pas inapoi este mai mult decat cinstit.

 

Mai mult, cand acel om nu isi tine cuvantul dat recent in care anunta ca atunci cand va avea probleme penale, va parasi functia de premier, cand acel om nu si-a tinut promisiunea in sensul crearii locurilor de munca si ridicarii nivelului de trai al romanilor, desi s-a bucurat de toata sustinerea majoritatii parlamentare, ratand sansa unui proiect anuntat de a aduce pentru populatie un alt standard de viata, mai bun, atunci cand aplici o serie de lovituri grele si nocive in primul rand viitorului tarii pe care o conduci, atunci cand nu te mai bucuri de increderea majoritatii cetatenilor, trebuie deja sa priveste catre bagaje si biletul de calatorie doar dus.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.