Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii INVADEAZĂ Germania: Sunt cei mai numeroși imigranți

iohannis merkel

Imigraţia din ţări ale Uniunii Europene (UE) a atins anul trecut un nivel record în Germania, cu peste 685.000 de persoane, cei mai mulţi fiind români, polonezi şi bulgari, care s-au instalat pe teritoriul german în număr foarte mare, notează sâmbătă cotidianul Die Welt, citând statistici oficiale, informează AFP.

În 2015, un număr de 685.485 de cetăţeni ai unor ţări membre ale UE au sosit în Germania, în timp ce 303.036 au făcut cale întoarsă, rezultând un sold net de 382.449, adaugă publicaţia, care a avut acces la datele Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

Prima ţară de origine a persoanelor care decid să locuiască în Germania este România, cu 174.779 de sosiţi, urmată de Polonia (147.910), Bulgaria (71.709) şi Croaţia (50.646), nou intrată în UE, potrivit aceleiaşi surse.

Germania, cea mai mare economie a UE, se bucură de o creştere economică invidiată de numeroşi dintre vecinii săi şi de o rată a şomajului relativ scăzută (6,1%), ceea ce atrage cetăţeni europeni în căutarea unor condiţii de trai mai bune decât în ţările lor de origine. În perioada de vârf a crizei economice şi financiare din ţările din sudul Europei, cohorte de tineri greci şi spanioli au venit să caute un viitor mai bun în Germania.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Limitarea imigraţiei pentru muncitorii europeni a jucat un rol central în campania electorală agresivă care a avut loc în Marea Britanie, unde majoritatea britanicilor au decis, în timpul referendumului din 23 iunie, ieşirea ţării lor din UE.

În Germania, dezbaterea se concentrează mai ales asupra problemei angajaţilor detaşaţi. La fel ca în Franţa şi Belgia, numeroase voci denunţă o mână de lucru originară mai ales din ţări din estul UE, muncitori din această regiune venind să lucreze în exploatări agricole sau abatoare, pentru salarii derizorii.

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

În aprilie, Berlinul a prezentat un proiect de lege menit să limiteze drastic accesul la ajutoarele sociale pentru imigranţii din alte ţări ale UE.

Potrivit raportului detaliat publicat în Die Welt, 4,1 milioane de cetăţeni din alte ţări ale UE locuiesc în Germania.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.