Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință după noile sancțiuni ale SUA: 'Trebuie să pregătim un răspuns DUREROS'

sua rusia

Rusia ar trebui să pregătească un răspuns "dureros" la noile sancţiuni ale SUA la adresa Moscovei, a declarat miercuri Konstantin Kosaciov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus) într-o postare pe pagina sa de Facebook, relatează Reuters şi TASS.

"Judecând după votul unanim din Camera Reprezentanţilor asupra pachetului de sancţiuni împotriva Rusiei, Iranului şi Coreii de Nord nu va exista niciun progres în relaţiile cu SUA. De fapt, degradarea în continuare a cooperării bilaterale devine inevitabilă", a estimat Kosaciov. "Reacţia noastră oficială ar trebui să urmeze chiar dacă legea nu a intrat încă în vigoare. Din păcate, nu avem niciun dubiu că aşa se va întâmpla", a subliniat Kosaciov, citat de TASS, în contextul în care pentru ca respectivul proiect de lege să intre vigoare el mai trebuie să fie votat şi de către Senat.

Citește și: Trump a oferit explicația momentului: De ce a retras sprijinul pentru rebelii sirieni

Dacă textul trece de Senat, Donald Trump ar putea să i se opună prin veto. Dar Congresului i-ar fi suficient să voteze din nou, cu o majoritate de două treimi, pentru a-l depăşi.

Potrivit lui Kosaciov, reacţia Rusiei trebuie să fie "simetrică, dar dureroasă pentru americani", scrie TASS, conform Agerpres.

Citește și: Criza din Golf atinge cote MAXIME: Egiptul avertizează UE că REFUZĂ orice negociere

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat în mod covârşitor marţi un proiect de lege care impune noi sancţiuni împotriva Rusiei şi îl obligă pe Donald Trump să obţină permisiunea parlamentarilor înainte de a relaxa orice sancţiuni la adresa Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.