Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la MAE Soția consulului României la Ankara: Ne este pusă viața în pericol! / VIDEO

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Situația șefului secției consulare a Ambasadei României la Ankara, Cristian Radu, a ajuns într-un nou episod. Diplomatul se plânge că MAE a trimis, la Ankara, o echipă care i-a înlocuit încuietoarele de la secția consulară, a pus lacăt cu lanț la ușă și a oprit sistemul de supraveghere video. ”Ne este pusă viața în pericol! Fiul meu, care are doar 3 ani, e una dintre victimele cele mai importante ale acestei situații.”, s-a plâns soția diplomatului, Gabriela Radu.

În fapt, la Ankara a ajuns o echipă a MAE care a decis să preia, fără un raport de predare-primire din partea consulului, a îndatoririlor acestuia în această calitate. Astfel, pe lângă schimbarea yalelor la uși și oprirea sistemului de supraveghere video, care a creat un sentiment de profundă nesiguranță în familia diplomatului într-o capitală în care au avut loc multe atentate în ultima perioadă, echipa MAE a umblat și în actele secției consulare. Cristian Radu a refuzat, după ce a văzut acțiunile echipei trimise de la București, să mai intre în sediul secției, de teamă că ar fi putut fi sustrase documente sau plasate anumite probe ce l-ar putea incrimina în ancheta MAE.

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

”Ieri, sotul meu a fost chemat la ambasada in jurul orei 17, iar la scurt timp cand a revenit in Sectia Consulara, a gasit doi domni cu un laptop umbland la panoul de comanda unde se afla camerele de supraveghere si alarma cladirii. Acestia au refuzat să-și decline identiatea la cererea soțului meu.

Seara, in jurul orei 22, sotul meu a vrut sa mearga sa porneasca sistemul de incalzire care se afla in incinta Sectiei Consulare, noi ca familie locuind la parterul cladirii. Pe grilajul Sectiei Consulare era pus un lant cu lacat, iar yala de la usa era schimbata. A, ramas socati.

La intrarea in locuinta am remarcat ca sistemul de monitorizare video si alarma nu functioneaza, acestea fiind oprite total desi acestea au functionat in permanenta inca de la sosirea aici.

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

Dupa ora 17, noi ca familie, suntem singuri in cladire, in Turcia, unde numai in ultimele luni au avut loc atentate importante in Ankara, suntem fara paza, doar camerele si sistemul de alarma.

In aceasta dimineata in jurul orei 8.40 a sosit o echipa care avea o geanta diplomat. Domnii au deschis singuri Sectia Consulara, sotul meu spunandu-le ca atat timp cat nu functioneaza camerele nu poate intra in sectia consulara, intrucat masura lor naste suspiciuni, toata gestiunea din cladire fiind pe inventarul lui (sustragere de documente, plantare de probe, ne putem gandi la orice). Din momentul in care au intrat, s-au auzit zgomote de ciocan, bubuituri agitatie maxima.”, ne-a declarat soția consulului, Gabriela Radu.

În plus, Ambasada a pus un afiș în care spune că azi, 10 martie, nu se pot prelua cereri de vize din cauza unei defecțiuni la internet, un lucru fals, adevărul fiind cel prezentat mai sus.

Citește și: Reacția MAE la SCANDALUL de la Ambasada României în Turcia

Reacție dură are și sindicatul din MAE, chiar dacă Cristian Radu, consulul în speță, nu e membru. Astfel, sindicaliștii consideră că cele ce se întâmplă în minister sunt de domeniul penalului, iar ei cer ministrului Lazăr Comănescu să îi demită pe șefii implicați în acest scandal uriaș

”Ceea ce s-a scris la STIRIPESURSE.RO sunt materiale ce descriu în detaliu proceduri de lucru ce pot declanșa verificări de natură disciplinară sau chiar penală din partea organelor în drept. Considerăm evaziv și cu omisiuni regretabile comunicatul MAE privind toată această speță.

Domnule ministru, organizația sindicală vă cere să dispuneți verificare urgentă și imparțială a aspectelor reclamate de Radu Cristian  cu privire la prezumptivele fapte de corupție în activitatea secției consulare, cu privire la conduita șefilor ierarhici și a șefului CCED. În funcție de rezultate, vă rugăm să luați măsurile legale față de persoanele vinovate, inclusiv demiterea cadrelor de conducere implicate.”

Sindicaliștii îi reproșează ministrului că a refuzat să deschidă o anchetă internă încă din iunie 2015, când titularul postului era Bogdan Aurescu.

Citește și: Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.