Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american, în vizită inopinată la Kabul (ambasada SUA)

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a efectuat luni o vizită inopinată la Kabul, pentru a discuta cu preşedintele afgan Ashraf Ghani despre noua strategie americană în Afganistan, potrivit reporterilor acreditaţi de Departamentul de Stat, informează AFP. 'Secretarul Tillerson şi preşedintele Ghani au avut o întrevedere în 23 octombrie şi au reafirmat angajamentul americano-afgan în vederea instaurării păcii şi stabilităţii' în Afganistan, a anunţat şi Ambasada americană de la Kabul pe contul său de pe Twitter.

În această primă vizită a sa în regiune de la preluarea funcţiei, Tillerson s-a întâlnit cu responsabili afgani la baza militară americană din Bagram, la circa 50 de kilometri nord de Kabul. El a ajuns deja la Doha când informaţia a fost făcută publică, la sfârşitul după-amiezii, a anunţat echipa de jurnalişti autorizaţi să-l însoţească.

Această vizită survine la trei săptămâni după cea efectuată de Jim Mattis, secretarul de stat pentru apărare, în 27 septembrie, a cărui sosire a fost primită de talibani cu atacuri cu rachete şi mortiere. Potrivit jurnaliştilor, şeful diplomaţiei americane a sosit la Kabul la orele locale 11:15 (06:45 GMT) şi a plecat înainte de orele 14:00. El trebuie să ajungă la Bagdad în cadrul turneului său în Asia şi în Orientul Mijlociu, potrivit programului său oficial, conform Agerpres.

Afganistanul trece printr-o săptămână extrem de agitată, cu şapte atacuri şi atentate îndreptate mai ales împotriva forţelor de securitate, dar şi a unor moschei şi care s-au soldat cu peste 200 de morţi şi zeci de răniţi în cinci zile. Talibanii au revendicat majoritatea acestor operaţiuni, pentru a protesta împotriva înteţirii loviturilor americane şi anunţării unei noi strategii a SUA, ce presupune între altele şi desfăşurarea de noi forţe în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.