Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general, Antonio Guterres, consideră absolut esenţial păstrarea acordului nuclear cu Iranul

ONU
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apărat miercuri acordul nuclear semnat în 2015 cu Iranul şi a considerat "absolut esenţial" ca acesta să fie menţinut, transmite EFE. "Este absolut esenţială, în opinia mea, păstrarea acordului, pentru pace şi stabilitate", a răspuns Guterres, la o întrebare adresată într-o conferinţă de presă.

Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut corectarea acestui acord şi a ameninţat, în caz că aceasta nu se va întâmpla, cu renunţarea la document. Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a insistat în Consiliul de Securitate asupra necesităţii unei schimbări a politicii faţă de Iran din partea comunităţii internaţionale, ca răspuns la ceea ce a apreciat drept un comportament "agresiv, destabilizator şi ilegal".

Guterres nu a dorit să comenteze pe acest subiect, dar a subliniat că acordul nuclear "trebuie păstrat", conform Agerpres. Pactul a fost negociat cu Teheranul de cele şase puteri internaţionale (SUA, Rusia, China, Franţa, Regatul Unit şi Germania) iar ulterior a fost aprobat de Consiliul de Securitate al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.