Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMN bun pentru Europa: Anunț făcut de un fost ministru de externe după victoria lui Macron

captura France 24
Emmanuel Macron

Câştigarea alegerilor prezidenţiale din Franţa de către Emmanuel Macron reprezintă "un mesaj extraordinar" pentru întreaga Europă, a declarat duminică seară, pentru AGERPRES, fostul ministru al Afacerilor Externe Cristian Diaconescu.

"Sigur că era un rezultat previzibil, având în vedere faptul că proiectul european şi valorile globale au încă trecere mai ales în societăţile democratice bine constituite. Deci, Franţa a privit cu foarte mare atenţie la cele două categorii de mesaj şi l-a ales pe cel care reprezenta şi reprezintă mesajul ce ţine de interesul naţional şi demnitatea statului francez. Un proiect naţionalist, izolaţionist, care ar fi rupt Franţa de Europa, care ar fi înstrăinat Franţa de valorile europene şi euroatlantice, este inacceptabil pentru societatea franceză şi acesta reprezintă un mesaj extraordinar pentru întreaga Europă", a spus Cristian Diaconescu.

Citește și: Avertisment al lui Adrian Năstase: Ce trebuie să facă România după alegerile din Franţa

El a arătat că, până la sfârşitul anului, proiectul viitorului Europei "va începe să capete contur".

"Urmează alegerile în Germania. Acolo candidează două personalităţi politice cu clare afinităţi europene, ceea ce înseamnă că după alegerile din Germania, pe de o parte motorul franco-german se va reconstitui şi, în al doilea rând, până la sfârşitul anului cred că proiectul viitorului Europei, discutat la începutul acestui an, va începe să capete contur, pe fundalul legitimării unui leadership proeuropean, atât în Franţa, cât şi în Germania", a mai spus Diaconescu.

Emmanuel Macron a fost ales duminică preşedinte al Franţei, potrivit sondajelor de la ieşirea de la vot citate de agenţiile internaţionale de presă. Candidatul de centru a învins-o detaşat, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.