Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie ciudată în Parlament: Nu mai sunt bani pentru pensiile speciale uriaşe

sac bani

Premierul Mihai Tudose este presat de foştii colegi parlamentari, pensionaţi între timp, să le dea mai mulţi bani la rectificarea bugetară din august. Este vorba despre plata pensiilor speciale, care au crescut de la 1 iulie, ca efect al intrării în vigoare a Legii salarizării unitare. Patru milioane de euro este suma cerută de conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru plata celor 700 de pensii speciale, unele dintre ele fiind şi de 10.000 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi şi: Premierul Tudose anunţă măsuri după uciderea poliţistului din Suceava

Vezi şi: Episcopul homosexual al Huşilor 'a fugit din ţară'. A fost surprins la aeroport/ FOTO

Guvernul trebuie să găsească rapid 18,3 milioane de lei pentru creşterea cu până la 70% a pensiilor speciale pentru parlamentari. Surse politice susţin că, la Senat, banii s-au terminat. 6 milioane de lei ar fi necesarul pentru cei peste 200 de foşti senatori, în timp ce Camera - pentru 480 de persoane - ar avea nevoie de 12,3 milioane, până la finalul lui 2017.

Aleşii care au adoptat Legea pensiilor speciale au decis că sumele primite să crească ori de câte ori creşte şi indemnizaţia parlamentarilor în funcţie. Dacă în luna iunie, un parlamentar pensionat primea 2.032 de lei pentru patru ani petrecuţi în Legislativ, pentru iulie va încasa 3.445 lei. Iar pentru cei care au trei sau mai multe mandate, pensia specială a crescut de la 6.096 de lei la 10.335 lei pe lună. Aceste sume se adaugă pensiilor pentru limita de vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.