Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic A INVADAT Indonezia. Există celule teroriste în aproape toate provinciile

ISIS indonezia

Gruparea jihadistă Statul Islamic este prezentă în aproape toate provinciile din Indonezia, cea mai mare ţară cu populaţie musulmană, a declarat generalul Gatot Nurmantyo, luni, la Jakarta, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Existe celule clandestine în stare latentă pe întreg teritoriul arhipelagului indonezian, a indicat el, subliniind preocupările legate de extinderea influenţei Statului Islamic în Asia de Sud-Est.

Citeşte şi: Secret Service se implică în scandalul dintre Trump şi fostul director FBI

"După cum observăm, vedem că în aproape fiecare provincie... există deja celule ale Statului Islamic, dar acestea sunt celule în stare latentă", a declarat într-o conferinţă de presă generalul Gatot Nurmantyo, adăugând că provincia Papua, predominant creştină, este una dintre puţinele excepţii.

"Aceste celule în stare latentă pot să se alăture cu uşurinţă altor celule radicale", a spus el.

Guvernele din întreaga regiune sunt în alertă maximă de când militanţi islamişti având legături cu Statul Islamic au preluat controlul asupra unui oraş în sudul Filipinelor acum trei săptămâni.

Armata filipineză, care a efectuat raiduri aeriene şi terestre în oraşul Marawi, a declarat marţi că militanţii controlează aproximativ 20% din oraş.

Oficiali din Indonezia şi Malaezia au dispus întărirea securităţii pentru a împiedica islamiştii să fugă din Marawi spre zona de frontieră comună cu Filipine.

Citeşte şi: Crin Antonescu îl 'DISTRUGE' pe Ludovic Orban: Ce DEZVĂLUIRI a făcut la România TV

"Este uşor de trecut din Marawi în Indonezia şi trebuie să evităm activarea celulelor în stare latentă din Indonezia", a lansat generalul Gatot Nurmantyo.

Ţările din Asia de Sud-Est cred că în regiunea există mii de simpatizanţi ai Statului Islamic, în contextul în care atât Indonezia, cât şi Malaezia au reţinut zeci de militanţi suspecţi în decursul ultimilor ani.

Singapore a anunţat luni că a reţinut o asistentă maternală suspectată de a fi încercat să se alăture Statului Islamic, prima femeie care se confruntă cu astfel de acuzaţii în Singapore.

Un atentat cu armă de foc şi bombe, în care au decedat patru persoane la Jakarta anul trecut, a marcat primul atac al Statului Islamic în regiune.

De atunci au existat o serie de atacuri de mică anvergură, inspirate de Statul Islamic în Indonezia, dintre care cele mai recente două atentate sinucigaşe într-o staţie de autobuz la Jakarta, soldate cu moartea a trei poliţişti luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.