Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA continuă pentru SUA în Siria. Bombardierele rusești au declanșat IADUL plecând din Iran

Facebook/ Ministry of Defence of the Russian Federation
avion bombardament

Bombardiere SU-34 ale aviaţiei ruse, decolate de la baza aeriană Hamadan din Iran, au întreprins miercuri, pentru a doua zi consecutiv, lovituri asupra unor ţinte ale organizaţiei jihadiste Stat Islamic în Siria, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, în timp ce şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că nu există temeiuri care să indice faptul că, prin decizia de a opera misiuni aeriene de pe teritoriul Iranului, Rusia a încălcat rezoluţia 2231 a Consiliul de Securitate al ONU, transmite Reuters.

Citește și: Vicepremierul tehnocrat a EXPLODAT: atac VIRULENT la adresa România TV

Potrivit Ministerului Apărării, citat de agenţia Interfax, două posturi de comandă ale jihadiştilor au fost distruse şi peste 150 de militanţi au fost ucişi în aceste operaţiuni. 

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a precizat că avioanele ruse decolează din Iran în cadrul operaţiunii antiteroriste desfăşurate de Moscova. Nu au fost transferate aparate de zbor sau echipamente către Iran, a subliniat el.

Vezi și: ȘOC la Olimpiadă: șeful Comitetului Olimpic European a fost ARESTAT

Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU interzice livrarea, vânzarea şi transferul de avioane de luptă către Iran. SUA au declarat marţi că verifică dacă operaţiunile aeriene ale Rusiei au încălcat această rezoluţie. 

Marţi, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că avioane Tu-22M3 şi Su-34 au efectuat lovituri asupra combatanţilor în Siria, decolând pentru prima dată de la baza Hamadan din Iran. "Bombardierele de cursă lungă Tu-22M3 şi bombardierele de front Su-34 au decolat cu încărcătură integrală de pe aeroportul Hamadan şi au efectuat lovituri aeriene asupra grupărilor teroriste Stat Islamic şi Jabhat al-Nusra în provinciile Alep, Deir ez-Zor şi Idlib", a anunţat ministerul rus.AGERPRES

Vezi și: Cât a costat înmormântarea Reginei Ana

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.