Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ TOTALĂ în Franța. O nouă intrare în cursa prezidențială dă calculele peste cap

alegeri franta

Scriitorul şi cineastul Alexandre Jardin şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2017 din Franţa pentru "a reda puterea oamenilor", informează France Presse, transmite agerpres.ro

Fondator ale recentei mişcări 'Maison des citoyens' ('Casa cetăţenilor') şi al asociaţiei Bleu Blanc Zebre, el va fi candidatul Apelul mişcărilor cetăţeneşti, care regrupează şase organizaţii. 

"Eu voi fi", a spus autorul romanului 'Le Zebre', întrebat la postul de televiziune Franceinfo despre candidatul Apelul mişcărilor cetăţeneşti.

Preşedintele PSD îl vede pe Băsescu pe cai mari: 'Eu aş fi îngrozit...'


În Franţa, "cetăţeanul nu mai există, teritoriile nu mai există în dezbaterea politică (...) Se aud numai partidele centralizatoare. Se exprimă doar tehnocraţia pariziană", a declarat el pentru AFP. 

Alexandre Jardin a fondat în urmă cu trei ani mişcarea cetăţenească Bleu Blanc Zebre, care invită societatea civilă 'să preia controlul'. 

La 8 septembrie, el a lansat de asemenea pe Facebook mişcarea 'Maison des citoyens' pentru a-i determina pe cetăţeni să se implice în dezbaterea politică. Această mişcare numără până acum 60.000 de aderenţi, conform site-ului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.