Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Bătălie încinsă pentru scaunul lui Vasile Blaga: lumină de la Cotroceni

pixabay.com
diverse, sah

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL, ceea ce a deschis lupta pentru succesiune în partid. Aripa vechiului PDL va trebui să aducă un om la centru, care să ocupe scaunul lăsat gol de Blaga.

Citește și: SURSE - A început MĂCELUL: cine ocupă scaunul lui Vasile Blaga

Citește și: INTERVIU - Laura Codruța Kovesi anunță APOCALIPSA: sunt vizați înalți demnitari / VIDEO

Vezi și: Rareș Bogdan: Impactul este DEVASTATOR pentru PNL! Singura soluție de SALVARE

În bătălia internă din PDL au rămas două nume, conform informațiilor noastre: Gheorghe Falcă și Gheorghe Flutur. Falcă face parte din tabăra celor care jucau împotriva lui Vasile Blaga, în timp ce Flutur face parte dintre oamenii foarte apropiați de Vasile Blaga.

În lupta pentru succesiune se implică și vechii liberali, care l-ar susține mai degrabă pe Gheorghe Falcă. ”Vedem, încă nu ne-am poziționat, dar ar fi de preferat ca Ghiță Falcă să vină în locul lui Blaga”, ne-au precizat surse din vechiul PNL.

Vechii liberali o așteaptă pe Alina Gorghiu pentru a vedea cum se poziționează aceasta. Oficial, Gorghiu va ajunge în cursul zilei de vineri în Modrogran, iar în partid va începe dezbaterea pentru succesiunea lui Vasile Blaga, dar e posibil şi ca aceasta să se întoarcă mai repede.

În acest moment, bătălia din interiorul PNL nu se dă doar pentru scaunul lui Blaga. Liberalii încearcă să găsească soluții pentru a minimaliza efectele loviturii încasate de la DNA și, cel puțin deocamdată, au reușit să întoarcă o situație neagră în favoarea lor, insistând pe noblețea gestului făcut de Vasile Blaga.

La nivel de comunicare, aceasta va fi una dintre temele de atac ale PNL. Se va face comparație între Vasile Blaga (demisionar încă de la începerea urmăririi penale) și Liviu Dragnea (conduce PSD deși este condamnat). Discursul liderilor PNL se va concentra pe această temă, atâta timp cât Blaga nu va suferi și alte urmări mai grave din partea procurorilor.

De asemenea, se așteaptă și un semnal de la Cotroceni. Conform surselor noastre, Alina Gorghiu nu a discutat încă cu președintele Iohannis, dar este foarte probabil ca în perioada următoare o discuție să aibă loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.