Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Calculele soldaților lui Gabi Oprea: cum joacă UNPR în alianța cu PSD

gabi oprea 1

Ieșirea UDMR de la guvernare aduce UNPR-ul lui Gabriel Oprea în situația de a fi partidul care menține în viață actuala majoritate guvernamentală.

Oamenii lui Gabriel Oprea recunosc deschis că s-a discutat inclusiv părăsirea PSD-ului, însă s-a ajuns la concluzia că, cel puțin deocamdată, actuala conjunctură le aduce mai multe beneficii.

La restructurarea Guvernului, UNPR își va cere partea leului, adică partea unui partid care asigură majoritatea. ”Nu vom mai sta să ne uităm în jur. Acum e totul sau nimic, că altă ocazie mai bună nu avem și nici conjunctură mai bună. Avem peste 50 de parlamentari și rolul nostru crește exponențial”, ne-au declarat surse din UNPR.

Parlamentarii UNPR pun presiuni asupra lui Gabriel Oprea să negocieze cu PSD, în așa fel încât oamenii lui Victor Ponta să-și respecte promisiunile. ”Am adus o mulțime de oameni în partid și sunt mulți nemulțumiți de comportamentul PSD. Ne tratează superior și asta nu e bine. Și cu UDMR, și fără UDMR, PSD știe că majoritatea stă în noi, nu în altcineva”, ne-au mai spus surse din UNPR.

Un lider județean UNPR ne dezvăluie însă și un plan pe termen lung. ”Dacă vom candida alături de PSD la locale și parlamentare, avem câteva locuri asigurate. Dacă vom merge independent, nu luăm nici 20 de parlamentari, asculați-mă ce vă zic. Orice am face în următorii 2 ani, nu avem cum să facem față singuri în 2016 la locale și parlamentare”.

Același lider județean ne explică și cauza acestei slăbiciuni a UNPR. ”Noi nu am putut să ne dezvoltăm în teritoriu. De fiecare dată când am vrut să luăm o personalitate pe plan local sau să ne deschidem o filială importantă, PSD-iștii s-au băgat și ne-au stricat totul. Ei au vrut să ne aducă în situația asta și a fost vina noastră că n-am știut să o gestionăm”, ne-a mai explicat omul din UNPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.