Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Ce-i pregătește Dragnea lui Victor Ponta

liviu dragnea

Dacă retragerea de la guvernare nu-i un scenariu de lucru în PSD, atunci de vrea Victor Ponta asigurări de la partid?

Nu este clar ce fel de schimbări va aduce Congresul PSD pentru Guvern, spun surse social-democrate. Însă câteva lucruri sunt certe. Victor Ponta le-a comunicat colegilor, în cea mai recentă ședință a conducerii centrale a partidului, ca vrea sa stie la Congresul din 11 octombrie daca Guvernul mai are sau nu mai are sustinerea PSD. Același lucru l-a spus si jurnalistilor, afara.

“Nimeni n-a spus ca vrea sa iesim de la guvernare. Exclus asa ceva!”, au declarat surse din BPN pentru stiripesurse.ro, despre cea mai recenta sedinta a conducerii PSD. La fel cum nu s-a pus problema nici de vreo remaniere, asta deși pe la colțuri se vorbește că 3-4 miniștri sunt în pericol să fie schimbați.

“Ce se va face intr-adevar, despre asta s-a vorbit, este o analiza a guvernarii. De exemplu, trebuie sa fim mai eficienti, asta da”, spun sursele citate.

Dar aceasta era situatia inainte de trimiterea in judecata a Premierului. Acum PSD-istii asteapta o discutie intr-un Comitet Executiv National si teoretic este posibila si o evolutie surprinzatoare a lucrurilor.

O minima schimbare in Guvern va fi totusi la Congres, chiar și una de strategie. Sursele citate spun ca Guvernul va fi mandatat sa urmeze cu strictete un nou program politic al PSD si vor fi batute in cuie marile obiective guvernamentale pentru anul electoral 2016.

Ramane de vazut daca Liviu Dragnea i-a pregatit lui Victor Ponta doar o noua linie politica si vrea sa colaboreze cu el pana in 2016, daca vrea sa traga pe linie moarta cativa ministri sau daca ia in calcul inclusiv iesirea de la guvernare prin retragerea sprijinului pentru Premier.

Dacă PSD va pierde Premierul, Presedintele Klaus Iohannis va propune un premier PNL sau cel mult va agrea un Guvern de uniune nationala. In orice varianta, PSD pierde guvernarea daca-i retrage acum sprijinul lui Ponta.

'Eu vreau un singur lucru la Congres, la care spun, încă o dată, că nu candidez la nicio funcţie, dar cu siguranţă e important ca la Congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii, să se dea un mesaj clar dacă se doreşte continuarea guvernării sau dacă PSD decide altfel, să treacă în opoziţie, ca să ştim şi noi, cei de la Guvern, ce facem' (Victor Ponta)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.