Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Dezastru pentru echipa Ponta-Grindeanu: Tăriceanu îl salvează pe Dragnea

traseism

Negocierile pentru voturile la moțiunea de cenzură sunt în toi, iar echipa Ponta-Grindeanu primește o lovitură de unde nu se aștepta. Congresul PNL în care a fost ales Ludovic Orban președinte a lăsat niște liberali importanți în afara structurilor de conducere ale PNL și aceștia își caută viitorul politic în alte direcții.

Citește și: Adrian Năstase, analiză NEAȘTEPTATĂ: cine ar fi în spatele crizei politice

Surse din ALDE ne-au precizat că se negociază cu șase sau șapte liberali pentru a fi transferați până la votul pe moțiunea de cenzură.

În acest moment, Călin Popescu Tăriceanu are toate motivele să facă transferuri. A pierdut o parte dintre parlamentarii ALDE odată cu eliminarea lui Daniel Constantin și a apropiaților acestuia, are funcții de împărțit și mai ales are nevoie de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Vechile negocieri au fost reactivate, iar în aceste zile liberalii sunt așteptați să sufere o hemoragie. Aceasta va fi o lovitură teribilă pentru echipa Ponta-Grindeanu, care miza pe un PNL monolit, care să nu intre în sală la votul pe moțiunea de cenzură. Dacă Tăriceanu realizează aceste transferuri, atunci soarta moțiunii este ca și decisă, pentru că este greu să găsești și mai mulți oameni care să-l trădeze pe Dragnea din PSD.

De partea cealaltă, surse din PSD ne-au explicat că și Liviu Dragnea a negociat și va face cel puțin două transferuri de urgență în aceste zile.

În aceste condiții, votul la moțiunea de cenzură devine o simplă formalitate având în vedere că PSD este la un pas de reconfirmarea acordului parlamentar cu cei de la UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.