Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Marele PLAN al PNL: cum și când ar prelua guvernarea de la PSD

sah2

Liberalii din noul PNL sunt împinși de la spate de președintele Klaus Iohannis să preia guvernarea de la PSD. Iohannis nu ezită în nicio ieșire publică să afirme că acest Guvern nu va mai rezista mult și, în același timp, o spune apăsat că își dorește un Guvern al noului PNL.

Există trei ecuații care trebuie rezolvate în noul PNL:

1. Alegerile anticipate sunt excluse din start: fără modificarea legii electorale, Parlamentul va fi tot la fel, iar noul PNL nu agreează acest lucru.

2. Majoritatea parlamentară: surse din noul PNL, dar și din UNPR, ne-au explicat că s-a produs deja un prim contact între cele două partide. ”În ianuarie ne vom mai întâlni, întâmplător, bineînțeles”.

Noul PNL vrea să formeze o nouă majoritate parlamentară, dar ideea este să nu dea impresia de troc politic murdar. Astfel, cei care doresc să se alăture PNL vor trebui să părăsească PSD-ul din proprie voință, fără a lăsa impresia că au trădat sau au negociat pe sub masă cu PNL.

Surse de la vârful PNL ne-au explicat calculele strategice pentru începutul lui 2015. ”Noi ne așteptăm să preluăm guvernarea în martie-aprilie. PSD o va lăsa din mână, mai ales dacă vor să reformeze partidul, acțiune care se poate face doar din opoziție. Nu suntem noi nerăbdători să preluăm guvernarea, pentru că situația de opoziție ne-ar avantaja extrem de mult pentru alegerile din 2016, dar dacă nu preluăm guvernarea când e momentul, ne va lua lumea la pietre și pierdem enorm. Nu vom avea de ales. Ei o lasă din brațe și trebuie să o luăm noi. Partea proastă este că într-o astfel de situație nu poți veni cu măsuri radicale, pentru că asta va lăsa răni în societate și s-a dus dracului tot capitatul politic strâns cu Iohannis”, ne-au explicat surse de la vârful PNL.

3. Premierul noului PNL: oficial, premierul noului PNL este Cătălin Predoiu. Neoficial, depinde pe cine întrebi. Dacă mergi la vechiul PNL, liberalii râd de se prăpădesc și dau garanții să Predoiu nu va fi premier. Dacă mergi la PDL, pe un ton grav, dar cu jumătate de gură, ți se spune că Predoiu este premierul desemnat.

De la ambele partide obți însă un răspuns comun: totul depinde de Klaus Iohannis. Președintele va fi cel care va desemna premierul noului PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.