Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL pregătește fuziuni. PSD joacă tare

sah

Sunt ultimele zile de negocieri pentru majoritățile în Consiliile Județene, dar partidele mari se poziționează și în vederea alegerilor parlamentare. Mireasa acestor zile este UNPR, care este curtată atât de PNL, cât și de PSD, dar problema lor este legată de zestrea prea mică.

PNL a făcut o ofertă UNPR prin care ar fi de acord inclusiv cu o fuziune, însă din schemă sare tocmai părintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea. PNL ar absorbi UNPR, dar numai pe membri care trec bariera criteriilor de integritate ale liberalilor, iar Gabriel Oprea este oprit la filtru.

Citește și: EXCLUSIV Reacția lui Titus Corlățean după votul din Senat: Mă întreb dacă mai merită / VIDEO

De partea cealaltă, PSD ar lăsa UNPR ca partid de sine stătător și le-ar oferi locuri eligibile la alegerile parlamentare din acest an, în schimbul susținerii în Consiliile Județene. Problema pentru UNPR este că PSD nu le oferă câte locuri își doresc, dar avantajul este că-l lasă pe Gabriel Oprea să trăiască politic.

Tot la PNL se mai negociază cu și cu PSRO-ul lui Mircea Geoană, cel căruia i s-a făcut o ofertă asemănătoare. Partidul ar urma să fie absorbit de PNL, dar fără liderii cu probleme penale. ”Vedeta” PSRO este Mircia Muntean, primar ales al Devei, dar condamnat la șase ani de închisoare în primă instanță.

În acești termeni se pregătesc alegerile parlamentare, iar dacă aceste fuziuni se vor concretiza, la startul cursei electorale din toamnă vom avea doar două partide foarte mari și încă patru mai micuțe: ALDE, PMP, UDMR și USR. Fiecare se vor bate pentru a trece pragul electoral de 5%, iar cine nu va reuși va fi absorbit sau va dispărea de pe scena politică.

PSD se reunește într-o ședință a conducerii, astăzi, în timp ce PNL urmează să aibă o ședință a conducerii centrale săptămâna viitoare, luni. Până atunci se vor lămuri toate aceste fuziuni și alianțe, iar startul pentru alegerile parlamentare va fi dat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.